TV, TV, TV

Scream: teveel Eli en Zoe in “Let the Right One In” (#2.07)

Na de Scream aflevering van deze week, “Let the Right One In” (#2.07), heb ik het gevoel dat we een paar verdachten van ons lijstje kunnen strepen:

1. Miss Lang
Waar de lerares van Emma mee bezig is, is nog niet helemaal duidelijk. Schrijft ze een boek? Is ze bezig met haar eigen onderzoek? Maar wat we wel weten is dat de killer haar van de trap af heeft gegooid. Aangezien niemand aanwezig was om dit te aanschouwen, denk ik niet dat dit een Billy Loomis-style fake out is.

scream207-0012. Zoe
Zoe was toevallig afwezig tijdens de terreur van Piper in seizoen 1. Ze vertelt Noah dat ze iets doms had gedaan en dat haar ouders vervolgens een maand lang een therapeut hadden geregeld voor haar. Gezien het verhaal over haar eenzaamheid zal ze waarschijnlijk een zelfmoordpoging hebben gedaan en niet iets moordlustig naar andere mensen toe.

En er is iemand die verdacht blijft:

scream202-eliEli
Aan het begin van de aflevering zien we dat Eli ergens heeft ingebroken, een ontbijtje eet en met een mes in de slaapkamer van de bewoners staat. Maar hij gaat weg zonder ze iets aan te doen. Later gaat hij opnieuw ergens inbreken, dit keer met Emma, voor een ‘gezellig’ etentje. Wat wel heel toevallig is, is dat in dezelfde woning Mr. Branson bewusteloos in de badkuip ligt naast het lijk van Eddie. Maar ook hier zagen we de killer lurken en de boel in brand steken. Misschien is dit wel een Billy Loomis-style fake out. Maar wie is dan Stu in dit scenario? Kieran?

Nog iets vreemds
De boerderij van Troy James komt weer eens ter sprake. Sheriff Acosta gaat er heen en vindt een kinderfoto van Emma. Maggie komt ook naar de boerderij en uit haar conversatie met de sheriff blijkt dat zij vroeger iets hebben gedaan of verborgen hebben gehouden, maar het is allemaal nog erg vaag. Ook Quin, de vader van Brooke, heeft er iets mee te maken. Hmmm… ik twijfel of dit iets met de killer te maken heeft. Misschien is dit gewoon een losstaand subplot.

scream203-bransonArme Mr. Branson
Okay, het lijkt er toch op dat Mr. Branson het slachtoffer is van de echte killer en niet van Stavo (tenzij Stavo de echte killer is maar ik denk nog steeds van niet). Deze killer houdt een beetje teveel van martelen. Dit zagen we al bij Jake en Mr. B komt er ook niet makkelijk vanaf. In de vorige aflevering werd zijn hand afgehakt en in deze aflevering werd hij neergestoken om vervolgens levend verbrand te worden. Net als de dood van Jake, vind ik ook deze kill heel persoonlijk. Maar wie heeft motief om Jake en Mr. B te doden? De vader van Brooke of toch Stavo?

Vragen na de eerste 7 afleveringen:
• Wie maakt Audrey het leven zuur?
• Wie heeft Jake vermoord?
• Wat heeft de boerderij van Troy James met het verhaal te maken?
• Waar waren Jake en Quinn Maddox mee bezig?
Antwoord: om Mr. Branson weg te werken?
• Waarom heeft Stavo een Brandon James masker?
• Wanneer gaat Haley eindelijk dood?
• Wie heeft Mr. Branson aangevallen?

Wat is volgens jou het geheim van Zoe?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

1 Reactie

  1. […] Top 6 favoriete opening credit sequences • Het wordt tijd voor Final Destination 6 • Scream: teveel Eli en Zoe in “Let the Right One In” (#2.07) • Review: Slasher – seizoen 1 • Het is een goede zomer voor horror (fans) • […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *