Het eerste seizoen van de horror serie Slasher staat nu op Netflix. Ik heb inmiddels alle 8 afleveringen van deze vermakelijke en bloederige serie gezien en Slasher is zeker een aanrader voor horror fans.

Waar gaat Slasher over?
Sarah Bennett (Katie McGrath) keert terug naar haar geboortedorp Waterbury en gaat samen met haar man Dylan (Brandon Jay McLaren) wonen in het huis waar jaren geleden haar ouders in werden vermoord. Met de terugkeer van Sarah starten ook weer de moorden in Waterbury. Deze moorden, geïnspireerd door de 7 hoofdzonden, worden gepleegd door een beul die The Executioner wordt genoemd.

slasher-001Beoordeling
American Horror Story, Scream en Scream Queens zijn momenteel de bekendste horror series zonder zombies en nu is er ook Slasher. Ik kende de serie zelf nog niet, maar omdat ik een grote slasher fan ben en Brandon Jay McLaren (Danny van de horror serie Harper’s Island) kan waarderen, besloot ik Slasher een kans te geven. Na één aflevering was ik hooked.

Slasher neemt, net als Harper’s Island, zijn kills serieus, waardoor er meer spanning in de serie zit en er ook een gevoel van dreiging heerst. Scream Queens vind ik heel leuk, maar eng is het niet. En waar Scream seizoen 2 mee bezig is? Niet met kills maken. We zijn al halverwege het seizoen en nog maar twee personages zijn dood. Ter vergelijking: in de eerste aflevering van Slasher gaan er al meer personages dood.

slasher-002Niet dat het alleen maar draait om de kills. Het achterliggende verhaal over Sarah en de moord op haar ouders is interessant. Sarah gaat op zoek naar antwoorden en bezoekt de originele Executioner, Tom Winston (Patrick Garrow), in de gevangenis. Wat hebben zij met de huidige moorden te maken? The Executioner zelf lijkt geïnspireerd te zijn door de film Seven met Brad Pitt. Hij of zij doodt alleen personages die het in zijn of haar ogen verdienen in de stijl van de 7 hoofdzonden. Verder vertoont hij of zij enorme zelfbeheersing, want onschuldige omstanders doodt hij/zij niet. The Executioner helpt zelfs bij het oplossen van een vermissingszaak, nou ja, op zijn/haar eigen unieke manier dan.

Minpuntjes
Als je een horror fan bent dan is de killer vrij makkelijk te raden. Ik hoopte dat er nog een twist zou komen, maar die kwam niet. De laatste aflevering vond ik teleurstellend en paste qua toon niet bij de overige afleveringen. Het acteerwerk is niet altijd even goed. Katie McGrath doet haar best, maar lijkt soms een beetje verloren. Brandon Jay McLaren heeft door Harper’s Island meer ervaring binnen het genre en levert een prima prestatie af. Van de personages vond ik alleen Robin, gespeeld door Christopher Jacot, likeable. Geen wonder dat The Executioner het zo druk had!

Conclusie
Slasher is zeker aanrader voor horror fans. De serie bevat spanning, goede kills en een interessante backstory, maar persoonlijk vond ik het einde teleurstellend en de killer makkelijk te raden.

rating-3halfstars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

6 reacties

  1. Oehh, klinkt goed 🙂 Ik ben benieuwd!

    1. Hoop dat jij je er ook mee zal vermaken! 😀

  2. Goed dat je deze hebt kunnen afmaken, ik vond het niveau om te huilen in de afleveringen die ik gezien heb. Vooral Katie McGrath vond ik terrible. Ik zag de serie staan op Netflix, dus wie weet een keer weer oppakken.

    1. Ik heb het lekker kunnen binge watchen en vond het een vermakelijke zit al is het acteerwerk idd niet best.

  3. […] gaat Slasher: Guilty Party over? Het tweede seizoen genaamd Slasher: Guilty Party heeft niets met de moorden in Waterbury uit seizoen 1 te maken. Peter (Lovell Adams-Gray), Andi (Rebecca Liddiard), Dawn (Paula Brancati), Noah (Jim […]

  4. Het feit dat dezelfde mensen in alle 3 seizoenen verschillende karacters spelen die afgeslacht worden kan echt niet hoor. Vind dat echt een groot minpunt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *