Reviews

Review: The Sense of an Ending (2017)

The Sense of an Ending is nu verkrijgbaar op DVD, Blu-Ray en VOD! Met dank aan The Publicity Company voor het beschikbaar stellen van een DVD-exemplaar van deze mysterieuze film.

Het verhaal
Tony Webster, een gescheiden man van middelbare leeftijd, leidt een kalm leventje totdat hij op een ochtend een aangetekende brief van zijn advocaat krijgt. Sarah Ford, de moeder van Tony’s eerste vriendinnetje Veronica, is overleden. Zij laat hem onverwacht een erfenis na: het dagboek van zijn studiegenoot en beste vriend Adrian. Tony doet zijn uiterste best zich alles van vroeger te herinneren, maar in hoeverre zijn de herinneringen betrouwbaar? Terwijl hij dieper in zijn verleden graaft, begint het allemaal terug te komen: zijn eerste liefde, het gebroken hart, het bedrog, de spijt, de schuldgevoelens. Kan Tony de waarheid onder ogen zien en verantwoordelijkheid nemen voor de afschuwelijke gevolgen van de acties die hij zo lang geleden heeft genomen?

Beoordeling
The Sense of an Ending is gebaseerd op het gelijknamige boek van Julian Barnes. Het is een mysterieus drama waarin Tony, een uitstekende Jim Broadbent, in eerste instantie probeert te begrijpen waarom de moeder van zijn eerste liefde Veronica hem een dagboek van zijn beste vriend nalaat. Maar uiteindelijk probeert Tony sense te maken van hoe het leven is gelopen, niet alleen de zijne, maar ook het leven van Veronica en Adrian. Geheugen speelt hier een rol in net als de manier waarop wij informatie verwerken. Zo blijkt Tony zijn versie van gebeurtenissen te hebben, maar komt dit overeen met wat er werkelijk is gebeurd? Langzaam ontrafelt Tony het mysterie en leert hij verantwoordelijkheid nemen voor zijn daden. Hier gaat het voor mij een beetje mis, want in hoeverre is Tony werkelijk verantwoordelijk? Is de boosheid van Veronica terecht? Ik neig naar nee. Zonder de ontknoping te verklappen kan ik zeggen dat het niet netjes is wat Tony heeft gedaan, maar de verantwoordelijkheid ligt toch echt bij de andere personages.

De film heeft een sterke cast. Naast Broadbent zien we Charlotte Rampling, Michelle Dockery, Matthew Goode, Harriet Walter, Joe Alwyn, Billy Howle en Emily Mortimer voorbij komen. Helaas hebben vooral Goode en Mortimer vrijwel niets te doen hier. Ook Rampling heeft niet zo’n grote rol als de volwassen Veronica, al heeft zij zo’n presence in de film dat haar aanwezigheid groter lijkt.

Bonusmateriaal
De DVD bevat 2 korte featurettes: ‘Van boek tot film’ en ‘het verleden herinneren’.

Conclusie
The Sense of an Ending is een mysterieus drama met een sterke cast.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. […] Murder on the Orient Express; Naked; Pitch Perfect 3; Raw; Resident Evil: The Final Chapter; Rings; The Sense of an Ending; The Snowman; Spider-Man: Homecoming; Split; Thor: Ragnarok; Train to Busan; Wish Upon; Wonder […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *