poster-ridiculous6Tommy ‘White Knife’ Stockburn (Adam Sandler) werd opgevoed door een indianenstam. Zijn biologische vader (Nick Nolte) zoekt hem na een lange tijd op, maar wordt even later ontvoerd door bandieten. Tommy besluit om de $50000 die nodig is om zijn vader te redden, te stelen van slechte mensen. Gaandeweg krijgt hij hulp van zijn vijf halfbroers: Ramon (Rob Schneider), Lil Pete (Taylor Lautner), Herm (Jorge Garcia), Chico (Terry Crews) en Danny (Luke Wilson).

Beoordeling
Adam Sandler tekende vorig jaar een deal met Netflix om vier films exclusief voor de streamingsdienst te maken. The Ridiculous 6 is de eerste van de vier films die op Netflix is verschenen. Met een titel als The Ridiculous 6 verwachtte ik een heel flauwe komedie. Verrassend genoeg viel dat juist heel erg mee. Adam Sandler zelf speelt een vrij serieuze rol en de humor komt vooral van de andere personages, met name van Lil Pete en Herm. Er is ook een andere bende, bestaande uit o.a. Will Forte en Steve Zahn, die ook voor de nodige humor zorgt. Heel grappig is deze komedie niet, maar ik heb me wel prima vermaakt met The Ridiculous 6. Het verhaal is simpel en helaas verliest de film na dik een uur zijn vaart. Een voortkabbelende scène waarin honkbal wordt uitgevonden had er zeker uit gemogen, want de film is met zijn bijna 2 uur wel aan de lange kant.

Sandler wist ook voor The Ridiculous 6 een hoop bekende gezichten (en vrienden) aan te trekken. Naast de bovengenoemde acteurs komen ook Harvey Keitel, Steve Buscemi, David Spade, Jon Lovitz, Vanilla Ice, zanger Blake Shelton en Danny Trejo voorbij. Sandler is eigenlijk de enige die geen plezier lijkt uit te stralen met zijn rol. Lautner komt verrassend grappig uit de hoek als domme hillbilly.

Conclusie
Met The Ridiculous 6 gaat Sandler geen nieuwe fans voor zich winnen, maar de film is vermakelijk voor mensen die zijn films wel kunnen waarderen.

rating-3stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

7 reacties

 1. Ik heb het helemaal gehad met Sandler, dus gezien het feit dat je zegt dat deze film geen nieuwe fans voor zich zal winnen ga ik deze dan ook niet kijken.

  1. Je mist ook niets als je de film niet kijkt 😉

 2. Het is eigenlijk heel erg treurig dat het eerder regel is dan uitzondering om komedies tegenwoordig de speelduur van 120 minuten aan te laten tikken. Ik was hier wel gematigd benieuwd naar maar wilde eerst even jouw review afwachten. Ga er dus binnenkort wel aan beginnen.

  1. Ja, 120 minuten is inderdaad voor veel komedies teveel van het goede (of slechte).

   Oh jee, laat je het van mijn reactie afhangen? Ik voel the pressure! Nu ben ik wel heel benieuwd wat jij ervan vindt.

 3. Op een geheven moment miste ik idd ook de vaart, maar desalniettemin heb ik enorm genoten van de film. De honkbal scène was wel leuk maar had totaal geen functie.

  1. Die scène voelde echt aan als filler.

 4. […] Na The Ridiculous 6 staat nu ook The Do-Over op Netflix, de tweede van de vier films die Adam Sandler exclusief voor de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *