Amerikanen Sean (Emile Hirsch, Into the Wild) en Ben (Max Minghella, The Social Network) zijn in Moskou om een sociale media app (of iets dergelijks) te verkopen. Dit loopt helaas mis, maar het weerhoudt ze niet om het nachtleven in Moskou op te zoeken. Daar ontmoeten ze de Amerikaanse Natalie (Olivia Thirlby, No Strings Attached) en de Australische Anne (Rachael Taylor, Transformers). Niet lang daarna wordt Moskou aangevallen door onzichtbare aliens en moeten de 4 toeristen zien te overleven in een voor hun onbekende stad.

Beoordeling
Is The Darkest Hour een geval van een goed idee die slecht geëxecuteerd is? Waarom zouden Hirsch en Minghella, twee gerespecteerde jonge acteurs, anders in deze film spelen? The Darkest Hour begint aardig, maar na de komst van de aliens wordt de film slechter en slechter. Het idee van een onzichtbare vijand is goed. Het is in bijvoorbeeld slasher films ook vaak enger als je niet weet waar Jason ineens is. Maar om een film lang naar onzichtbaar gevaar te kijken? Tja, dat maakt de film niet spannend, maar juist saai.

Daarnaast is de film soms ook nog onbegrijpbaar. Goed, dat ik Russisch niet versta is logisch. Maar op een gegeven moment vertelt Sean een verhaal aan Natalie over hoe hij en Ben vrienden zijn geworden. Op het eind zegt hij dat hij er nooit overheen is gekomen. Over wat? Echt serieus waar? Heb ik iets van dit verhaal moeten begrijpen? Het lijkt net of ze er dialoog uitgeknipt hebben. En zo zijn er wel meer dingen waar ik vraagtekens bij zet.

Conclusie
The Darkest Hour is alleen het bekijken waard als je fan bent van één van de acteurs.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *