Reviews

Review: Love & Friendship (2016)

poster-lovefriendshipMet dank aan Way to Blue mocht ik Love & Friendship bekijken, de nieuwe film van Whit Stillman.

Het verhaal
Love & Friendship is een vilein en fris liefdesdrama gebaseerd op Jane Austens nooit eerder verfilmde brievennovelle Lady Susan. Lady Susan (Kate Beckinsale) trekt tijdelijk in bij haar schoonzus. Samen met haar Amerikaanse hartsvriendin Alicia (Chloë Sevigny) bekokstooft ze sluwe plannetjes om zichzelf en haar dochter aan een echtgenoot te helpen. De mannen in haar leven blijven blind voor haar doortrapte gedrag.

Beoordeling
Naast Emma (1996) heb ik geen andere verfilmingen van het werk van Jane Austen gezien, want ik ben eigenlijk niet zo’n fan van kostuumdrama’s. Gelukkig ligt de focus van Love & Friendship meer op de humor en de film wist me hiermee positief te verrassen. De humor is zeer gevat, iets wat ik zeker niet had verwacht. Kate Beckinsale speelt een heerlijke hoofdrol en straalt veel plezier uit in haar rol als de manipulatieve Lady Susan. Dit is haar beste rol in jaren en achteraf gezien is het jammer dat ze zoveel tijd heeft gestoken in het spelen in actiefilms. Hoewel Beckinsale fantastisch is, is er voor mij iemand anders die de show stal, namelijk Tom Bennett. Hij speelt onbevangen en met een flinke dosis enthousiasme de stuntelende man die graag wil trouwen met de dochter van Lady Susan. Verder krijgt vrijwel iedereen in de cast zijn of haar momentje om te schitteren, inclusief Chloë Sevigny en Xavier Samuel.

Het verhaal vond ik niet zo sterk. Er zit wel een rode draad in, maar voor mij voelde de film meer aan als een aaneenschakeling van scènes. Visueel gezien is de film prachtig.

Conclusie
Echte liefhebbers van kostuumfilms mogen Love & Friendship niet missen, maar ook als je geen fan bent van deze films zul je je prima vermaken, met dank aan de fijne acteerprestaties van Kate Beckinsale en Tom Bennett.

rating-3halfstars


Love & Friendship draait nu in de bioscoop.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

5 reacties

  1. Een fijn kostuumdrama kan ik op zijn tijd wel waarderen dus ik zou deze wel graag willen zien. Niet in de laatste plaats omdat de humor lekker scherp zou moeten zijn.

    1. Ja, er zit scherpe humor in. 🙂

  2. Kostuumdrama’s is naast horror iets wat ik ook niet erg veel kijk. Goed om te lezen dat deze wel de moeite waard is. Misschien dat ik ‘m nog een kans geef…

    1. Er zit niet zoveel drama in. Misschien is kostuumkomedie een betere benaming 😀

  3. […] op Film1: 45 Years, Burnt, Everybody Wants Some!!, The Girl on the Train, Lars and the Real Girl, Love & Friendship, Me and Earl and the Dying Girl, Monster Trucks, No Escape, The Shallows, Star Trek Beyond en The […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *