poster-blairwitchTwintig jaar na de verdwijning van zijn zus Heather in de Black Hills Forest, gaat James (James Allen McCune) met zijn vrienden naar haar op zoek.

Beoordeling
In juli jl. kwamen we erachter dat de nieuwe horrorfilm van Adam Wingard, genaamd The Woods, niet zomaar een horrorfilm is, maar een directe sequel op The Blair Witch Project. De titel werd veranderd van The Woods naar Blair Witch en speelt zich af zo’n 20 jaar na de gebeurtenissen uit Project. Waarom James na 20 jaar besluit om zijn zus te gaan zoeken of waarom hij überhaupt denkt dat zij nog in leven is? Geen idee. Okay, ja, omdat hij op een gevonden video zijn zus denkt te zien. Niet echt een goede aanleiding, maar goed, er moet toch een reden zijn waarom James en zijn vrienden het bos in gaan. Wat volgt is een film die voor een groot deel de structuur volgt van The Blair Witch Project, maar met beter geschoten beelden dankzij het grotere budget en de regie van Wingard.

Een found footage film is in goede handen bij Adam Wingard aangezien de beste man al aardig wat ervaring heeft opgedaan met zijn shaky cam. De film ziet er prima uit en wat mij betreft lukte het hem ook aardig om die BWP sfeer neer te zetten. Om eerlijk te zijn hoop ik wel dat hij die camera de volgende keer weer thuis laat, want hij had me juist zo positief verrast met The Guest vorig jaar.

Terwijl Project koos voor onbekende acteurs zien we in Blair Witch wel een paar bekende gezichten voorbij komen. Hoofdrolspeler James Allen McCune speelde in The Walking Dead, Valorie Curry was te zien in The Following en Brandon Scott kennen we nog van Grey’s Anatomy. Het is jammer dat ze niet opnieuw hebben gekozen voor onbekende acteurs, want die bekende gezichten zorgen er wel voor dat de film minder realistisch aanvoelt. Het acteerwerk daarentegen is wel beter.

Conclusie
Blair Witch is een aardig vervolg op The Blair Witch Project. Het is zeker geen vernieuwende film, maar regisseur Adam Wingard weet wel een eigen draai aan het verhaal te geven.

rating-3stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

7 reacties

  1. Ow wat was ik bang toen ik The Blair Witch Project keek. Ik durfde mijn kamertje niet meer af te komen 🙂 Ik vond die film destijds zo goed omdat alles zo amateuristisch was en er onbekende mensen meededen: het leek echt te zijn gebeurd. Had je dat bij deze film minder?

    1. Ja, je krijgt nooit het idee dat het echt gebeurd zou kunnen zijn. Het ziet er allemaal te strak uit.

  2. Ik ben wel nieuwsgierig naar deze film hoewel ik mijn verwachtingen wel laag houd.

    1. Dat is wel zo verstandig. 😉

  3. […] (2015) | Most Likely to Die (2015) | Blair Witch (2016) | Mother’s Day […]

  4. […] Already Tomorrow in Hong Kong; Barely Lethal; Batman v Superman: Dawn of Justice; Before We Go; Blair Witch; Blue Jay; Bone Tomahawk; The Boss; The Boy; Bridget Jones’s Baby; Captain America: Civil […]

  5. […] Witch | RECENSIE Met: James Allen McCune, Valorie Currie, Callie Hernandez Meer dan vijftien jaar na het […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *