Het zesde seizoen van The Walking Dead start morgen op Fox. Yay! Om je geheugen even op te frissen is er hier een samenvatting van het vorige seizoen. Als je seizoen 5 nog niet gezien hebt dan bevat dit artikel natuurlijk spoilers!

twd-bob001• Bob werd ontvoerd door de Termites. Zij aten zijn been op, maar het was Bob die het laatst kon lachen. Hij was eerder gebeten door een Walker en zij waren zijn ’tainted meat’ aan het eten! De Termites werden later gedood door Team Rick en Bob kon op zijn sterfbed nog afscheid nemen van zijn geliefde Sasha. *sniff*
• Team Rick vond Beth eindelijk in een ziekenhuis, maar de reünie was helaas van korte duur. Crazy cop Dawn wilde Beth alleen laten gaan in ruil voor haar nieuwe friend Noah, maar Beth was het hier niet mee eens. Zij werd vervolgens neergeschoten door crazy cop Dawn nadat Beth haar had neergestoken met een schaar. *sniff*
• De groep probeerde Noah thuis te brengen, maar de zachtaardige Tyreese raakte tijdens de missie afgeleid en werd gebeten door een walker. *sniff*
thewalkingdead510-002• Team Rick krijgt onverwachts gezelschap van Aaron, een bewoner van de Alexandria Safe Zone. Na hun ervaringen met Woodbury en Terminus besluiten ze Aaron en de ASZ toch een kans te geven. Goed nieuws: er lijken geen kannibalen of Governor-achtige types in de Safe Zone te zitten. Maar toch hebben onze vrienden het gevoel dat er iets niet pluis is.
• Daryl voelt zich een outsider in de ASZ, maar raakt bevriend met Aaron. Tijdens een teamuitje aan het einde van het seizoen raken ze in de problemen, maar ze worden gered door Morgan!
twd514-003• Na een missie komen Glenn, Noah en Alexandria sukkel Nicholas vast te zitten in een draaideur die omsingeld wordt door walkers. Nicholas raakt weer eens in paniek wat leidt tot de dood van Noah! *sniff* Glenn en Nicholas hebben nu in Taylor Swift-termen ‘bad blood’. Ze belanden later in het seizoen in een vechtpartij buiten de muren van de Safe Zone. Omdat Glenn een goed persoon is kan hij Nicholas niet doden en ze strompelen samen terug naar Alexandria.
• Rick krijgt gevoelens voor Alexandria-bewoner Jessie, iets waar haar permanent dronken man Pete niet blij mee is. Rick en Pete belanden in een heftige vechtpartij. Vervolgens begint Rick te ratelen als een gek, al heeft hij wel een punt dat de Alexandria way van denken en doen zal leiden tot meer meer death en de ondergang van de Safe Zone.
• Eerder had Father Gabriel al Deanna – leider van Alexandria – gewaarschuwd dat ze Rick niet kan vertrouwen en dat hij zal zorgen voor de ondergang van de Safe Zone. Maar het is Gabriel die daar voor zorgt wanneer hij de poort van Alexandria vergeet(?) dicht te doen en er walkers binnen komen.
thewalkingdead513-001• Gedurende het vijfde seizoen worden er walkers gespot met een ‘W’ gekrast in hun voorhoofd. Morgan, die de sporen van Team Rick leek te volgen voordat hij Daryl en Aaron vond, treft een gozer aan met een ‘W’ op zijn voorhoofd. Hij vertelt dat de ‘W’ staat voor ‘wolf’. Hij wil Morgan beroven en hem meenemen, maar Morgan is bad ass ramt de ‘wolf’ en zijn handlanger in elkaar.
twd516-003• In de seizoensfinale wordt tijdens een vergadering besloten wat er met Rick moet gebeuren na zijn vechtpartij met Pete en zijn gekke geratel. Rick is niet bij de vergadering en merkt dat de poort van Alexandria open staat en dat er walkers op het terrein zijn. Rick sleurt een dode walker mee naar de vergadering en vertelt de Alexandrians dat ze moeten veranderen anders gaan ze deze apocalyps niet overleven. Op dat moment komt drunky Pete binnen met de katana van Michonne in hand. Hij snijdt de keel van Reg – de man van Deanna – door wanneer hij Pete probeert te stoppen. Deanna’s wraaklustige kant komt naar boven en ze geeft Rick toestemming om de situatie op zijn manier af te handelen: door Pete neer te schieten. En precies dat moment wordt aanschouwd door Morgan die vindt dat al het leven kostbaar is. Einde seizoen 5!

Heb jij ook zo’n zin in de start van het nieuwe seizoen van The Walking Dead?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *