Uhhh is The Martian de enige wide release deze week? Ik heb het gevoel dat ik iets mis. En ik dacht dat The Green Inferno van Eli Roth ook eindelijk vandaag een release zou krijgen, maar de film lijkt nu pas aan het einde van de maand uit te komen. Hmmm…

The Martian
Tijdens een bemande missie naar Mars, is astronaut Mark Watney vermoedelijk dood na een hevige storm en achtergelaten door zijn bemanning. Maar Mark heeft het overleefd, vindt zichzelf gestrand en alleen op de vijandige planeet. Hij probeert een manier te vinden om een signaal te geven naar de aarde, dat hij nog leeft. Op een afstand van miljoenen kilometers werkt een team van NASA-medewerkers en wetenschappers koortsachtig aan het terughalen van ‘The Martian’ en ook zijn teamleden stellen alles in het werk om Watney met een risicovolle en vrijwel onmogelijke actie te redden.

Matt Damon speelt de hoofdrol in deze nieuwe film van Ridley Scott. Verder zijn ook Jessica Chastain, Michael Peña, Kate Mara, Donald Glover, Sebastian Stan en Jeff Daniels in The Martian te zien.

EDIT: The Walk
De Filmkijker herinnerde mij eraan dat The Walk nu ook in de bioscoop draait! Officieel krijgt de film pas volgende week een wide release, maar bij Pathé kan je de film al in de voorpremière zien in IMAX 3D.

Misschien ken je het verhaal van Philippe Petit nog van de Oscar-winnende documentaire Man on Wire. Koorddanser Petit, in The Walk gespeeld door Joseph Gordon-Levitt, had in 1974 het plan om op ruim 400 meter hoogte tussen de torens van het World Trade Center door te lopen. Een zeer risicovolle stunt!

Ga jij naar The Martian?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

6 reacties

 1. Hoop deze snel te kunnen zien…kijk er echt naar uit. Daarnaast draait ook The Walk, waar ik ook erg benieuwd naar ben

  1. Oh ja The Walk! Ik zat te kijken op de homepage van Pathé en op Moviemeter maar daar werd The Walk niet genoemd. Ik zal de film straks nog toevoegen. Thanks!

 2. The Martian wil ik wel zien, maar ik kijk vanaf nu toch wel het meeste uit naar de nieuwe Bond en Star Wars 🙂

  1. Ja, dat kan ik me wel voorstellen! 🙂

 3. The Martian heb ik inmiddels gezien en van genoten.

  Van de release van The Walk begrijp ik eigenlijk niet zoveel. In mijn beleving is een voorpremière een event die je op die ene specifieke dag kunt zien. Nu is het gewoon een excuus om de film een exclusieve release te geven en hem dan 5 a 6 x per dag te draaien.

  Het is jammer dat hierdoor een topper als Everest hierdoor benadeeld wordt want die film is na 2 weken al niet meer in IMAX te aanschouwen.

  1. Ik snap het ook niet. Ik dacht in eerste instantie ook dat de film bijvoorbeeld eenmalig eerder te zien zou zijn, maar een week lang meerdere malen per dag is vreemd. En idd, Everest wordt hierdoor benadeeld.

   Ik vind The Walk ook een aparte keus om zo’n voorpremière te geven. Er is niemand in mijn omgeving die naar de film uitkijkt of naar de voorpremière is geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *