Voordat John Boyega een rol scoorde in Star Wars: The Force Awakens maakte hij indruk met zijn filmdebuut in Attack the Block, nu te zien op Netflix!

Waar gaat Attack the Block over?
Een groepje vervelende straatjongens in een buitenwijk van Londen wordt aangevallen door aliens. Zij laten het er niet zomaar bij zitten en vechten terug om hun ‘block’ te beschermen.

Waarom een aanrader?
Tegen al mijn verwachtingen in bleek Attack the Block een verrassend goede film te zijn. Er zijn meer dan genoeg films over aliens, maar Attack the Block presteert het om origineel uit de hoek te komen. Is dat dankzij producer Edgar Wright die eerder Shaun of the Dead en Hot Fuzz afleverde? Misschien. Wright weet hoe hij humor en horror/actie moet combineren. Er valt genoeg te lachen in deze sci-fi zonder dat de ernst van de situatie verloren gaat. De setting in een Londense buitenwijk en de focus op de straatjongens, onder leiding van John Boyega, zorgen ervoor dat Attack the Block een frisse wind is in het alien genre.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Heerlijke film, die ik eigenlijk niet meer gezien heb sinds hij in de bios draaide. Misschien binnenkort thuis maar introduceren aan degenen die ‘m nog niet hebben gezien.

    1. Voor mij is het ook alweer even geleden. Ik heb het gezien toen het op dvd werd released.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *