Voor mijn vakantie heb ik voor het eerst gebruik gemaakt van Pathé Thuis. Ik zag de cadeaukaart bij de Primera en besloot er één te halen, omdat ik wist dat The DUFF via Pathé Thuis te zien is. Hier verslag van mijn ervaring met Pathé Thuis.

Maar wat is Pathé Thuis eigenlijk?
“Pathé Thuis biedt films die kort geleden in de bioscoop hebben gedraaid en meer. Het aanbod wordt wekelijks uitgebreid met de nieuwste titels. Alle films zijn voorzien van Nederlandse ondertiteling of zijn Nederlands gesproken. De beeldkwaliteit van de films behoort tot de beste van Nederland.” (aldus pathe-thuis.nl)

Hoe kan ik Pathé Thuis kijken?
Pathé Thuis kan je kijken via je tablet, smart TV, game console (zoals PS4 en XBOX360), pc of laptop. Je hoeft geen cadeaukaart te hebben, want je kan ook met iDeal, PayPal of creditcard betalen.

Wat voor soort films kan ik kijken via Pathé Thuis?
Je kan allerlei soorten films kijken, waaronder films die recent in de bios hebben gedraaid, zoals Mad Max: Fury Road. Verder vind je er ook films die geen bioscoop release hebben gehad in Nederland, zoals Aloha, maar ook films die al wat ouder zijn, zoals Bridesmaids.
pathethuis002Mijn ervaring met Pathé Thuis
Ik heb Pathé Thuis via de PS4 gekeken. Je moet je eerst aanmelden voordat je een film kan kijken. Dit gaat heel snel en de instructies van Pathé Thuis zijn duidelijk. Bij de Primera had ik een cadeaukaart gehaald en die kost €9,99. Met deze cadeaukaart kan je 2 films kiezen om te kijken. Je moet dan eerst het nummer van de cadeaukaart invullen. Vervolgens zie je het tegoed in je scherm staan en kan je een film aanklikken om te kijken.

Ik had Furious 7 en The DUFF gekozen om te kijken. Wat mij erg tegenviel is dat je niet de kwaliteit van je film kan kiezen. Furious 7 is beschikbaar in SD en HD, maar met de cadeaukaart kan je alleen de SD versie bekijken. Wij hebben een vrij grote flatscreen en de film zag er in SD niet best uit. Het is kwaliteit die je verwacht als je een film illegaal hebt gedownload en niet wanneer je eigenlijk 5 euro betaalt om de film legaal te huren. Erg jammer! Het streamen zelf liep verder probleemloos.

Conclusie
Ik zou in de toekomst zeker nog films via Pathé Thuis kijken, maar ik zou dan niet meer gebruik maken van een cadeaukaart. Wanneer je met iDeal betaalt heb je meer opties wat betreft kwaliteit van de film. De huur- en koopprijzen van de recentere films vind ik overigens aan de hoge kant, dus het moet wel een film zijn die ik heel graag wil zien, wil ik nog gebruik maken van Pathé Thuis.

Wat zijn jouw ervaringen met Pathé Thuis?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

15 reacties

 1. Heb er zelf hem ervaring mee, gebruik vaker iTunes. Overigens vreemd dat je de kwaliteit niet kan kiezen met een giftcard…

  1. Ja, dat vond ik ook vreemd. :s

 2. Heb welgeteld 1 x gebruik gemaakt van Pathé Thuis en daar laat ik het ook wel bij. De manieren om films te kijken is tov een aantal jaar geleden zo drastisch veranderd dat je omkomt in het aanbod.

  Wel moet ik hierbij zeggen dat ik al een Pathé Unlimited kaart heb dus de films die ik echt heel graag wil zien ga ik wel in de bios kijken. Alles wat daarna aan mij voorbij gaat heb ik blijkbaar weinig haast mee.

  Verder heb ik dan nog een abonnement lopen bij Netflix en HBO (gratis bij KPN kompleet) waardoor ik echt genoeg heb om te zien. En mocht er dan een film voorbij komen die niet in de bios heeft gedraaid die ik toch ontzettend graag wil zien dan wend ik me tot de minder legale bronnen. Niet netjes maar wel verleidelijk genoeg dan er € 4.99 voor te betalen.

  1. Ja, dat zijn bij elkaar genoeg bronnen om films te kijken! 🙂 Ik had ook HBO, maar recent opgezegd. Vond dat er te weinig films waren die me echt aanspreken en Game of Thrones was weer afgelopen dus eigenlijk keken we het nauwelijks. Wel handig dat HBO gratis is bij KPN kompleet. Dat wist ik niet!

 3. Ik heb HBO en dat vind ik wel genoeg. Series afwisselen met films. Daarnaast draaien in de bioscoop van Pathe toch vaak films die ik niet perse hoef te zien.

  1. Als je voorkeur gaat naar filmhuis films dan zou ik ook niet gaan voor Pathé Thuis. Ze hebben wel een aantal titels, maar dat zijn de bekendere namen die je waarschijnlijk al gezien hebt.

 4. Ik gebruik het soms, maar het is niet mijn favoriete dienst. Ik vind het aanbod ook niet altijd geweldig. Wat wel leuk is, is dat nieuwe films vaak een weekje eerder dan de DVD/BD release via Pathé Thuis te zien is.

  1. Oh dat wist ik niet! Dat is wel handig als ik heel graag een bepaalde film wil zien.

   Wat is wel je favoriete dienst? Ik ben nog een beetje zoekende.

 5. […] veel leuke blogs die wekelijks tientallen interessante artikelen produceren. Zo deelde Gwen van Be Cool, Sodapop haar ervaringen met de VOD-dienst Pathé Thuis, vroeg Nostra van De Filmkijker aan zijn bezoekers […]

 6. […] van €9,99. Met deze kaart kan je 2 films naar keuze huren, maar dan alleen in SD, zoals je in mijn ervaring met Pathé Thuis kan […]

 7. De helft is op Netflix te zien. Huur een film, zit er geen ondertiteling bij! Laatste keer dat ik bij deze afzetters heb gekeken

  1. Wat vreemd. Ik huur wekelijks bij Pathé Thuis en er zit altijd ondertiteling bij.

 8. Ik maak sinds kort ook gebruik van Pathé Thuis en heb films in zowel SD als HD gezien, en SD is inderdaad bagger om naar te kijken op een wat grotere flatscreen (60+ inch). Mischien dat het er beter uit ziet op een kleiner beeldformaat. Tevens vind ik het ook vreemd dat je bij veel films niet eens kunt kiezen voor HD. Films als Interstellar bijvoorbeeld. Alleen maar in SD. De kwaliteit van HD is overigens zeer goed te noemen, al zeg ik het zelf.

  1. Het is mij ook opgevallen dat bij de wat ‘oudere’ films HD geen optie. Wel vreemd idd, juist een film als Interstellar wil je in HD kijken.

   Op een kleiner scherm ziet SD er beter uit, ik heb het uitgeprobeerd. 🙂

   1. Ik wil nog even terugkomen op mijn eerdere reactie. Het is namelijk zo dat het aanbod SD/HD verschilt per platform. Ik heb hierover geinformeerd. Om illegaliteit tegen te gaan bieden ze op bijvoorbeeld een desktop of laptop, wanneer je pathe thuis dus online bezoekt, het aanbod grotendeels in SD aan. Als je de dienst via een smart TV bezoekt dan is het juist andersom, en is het aanbod in de meeste gevallen in beide kwaliteiten beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *