Het einde van het jaar betekent dat het weer tijd is om lijstjes te maken van mijn favoriete films, minst favoriete films en mijn favoriete performances van het jaar. Ik heb het gevoel dat ik heel weinig films heb gezien dit jaar, al kan ik er toch een hoop afstrepen.

Films die ik heb gezien (in alfabetische volgorde):
A Good Day to Die Hard, A Haunted House, Celeste & Jesse Forever, Dark Skies, Despicable Me 2, Django Unchained, Don Jon, Elysium, Evil Dead, Fast & Furious 6, Gangster Squad, G.I. Joe: Retaliation, Hansel & Gretel: Witch Hunters, Identity Thief, Jack the Giant Slayer, Lovelace, Machete Kills, Mama, Man of Steel, Now You See Me, Oz the Great and Powerful, Pitch Perfect, Scary Movie 5, Silent Night, Silver Linings Playbook, Star Trek Into Darkness, Texas Chainsaw 3D, The Big Wedding, The Collection, The Conjuring, The Hangover Part III, The Heat, The Impossible, The Last Stand, The Purge, The Sessions, The Tall Man, This Is 40, This Is the End, Turbo, Warm Bodies, We’re the Millers, White House Down, World War Z, Zero Dark Thirty.

Films die ik nog moet zien:
About Time, After Earth, Beautiful Creatures, Captain Phillips, Carrie, Diana, Frozen, Gravity (helaas ziek geworden op de dag dat ik zou gaan), Hitchcock, I Give It a Year, Insidious: Chapter 2, Jobs, Kick-Ass 2, Monsters University, Mud, Olympus Has Fallen, Pacific Rim, Prisoners, Rush, Safe Haven, Spring Breakers, Stoker, The Bling Ring, The Counselor, The Great Gatsby, The Hobbit: The Desolation of Smaug, The Host, The Hunger Games: Catching Fire, The Mortal Instruments: City of Bones, The Place Beyond the Pines, The Iceman, The Wolverine, Thor: The Dark World.

Mijn 5 favoriete films van het jaar (favoriet, dus niet beste films):
Ik vond het dit jaar heel moeilijk om een top 5 samen te stellen, omdat er maar weinig films waren waar ik echt heel enthousiast over was. Alleen de nummer 1 staat vast. De overige vier films in mijn top 5 zijn verwisselbaar van plaats, afhankelijk van mijn dag. Ik baal nog steeds dat ik Gravity heb gemist, anders had die film vast mijn top 5 gehaald.

1) Pitch Perfect
Een heel leuke en frisse komedie die na meerdere viewings nog steeds grappig is! Met dank aan een leuke cast, bestaande uit o.a. Anna Kendrick, Anna Camp en Rebel Wilson.
2) Warm Bodies
Eén van de origineelste films van het jaar. Met een mooie rol voor Nicholas Hoult als bedachtzame zombie genaamd R.
3) Despicable Me 2
Net zo leuk als zijn voorganger! Met dank aan de minions!
4) Silver Linings Playbook
Een charmante film met uitstekend acteerwerk van Bradley Cooper en natuurlijk Jennifer Lawrence, die een Oscar won voor haar performance.
5) The Tall Man/The Secret
Een originele en spannende film met een prachtrol voor Jessica Biel.

Mijn minst favoriete films van het jaar:
Ik heb het gevoel dat ik dit jaar niet veel slechte films heb gezien, maar wel veel films die “wel okay” zijn. En dat maakt het moeilijker om dit lijstje samen te stellen. Dus ik kijk dit jaar niet alleen naar hoe slecht een film is, maar ook hoe teleurstellend het resultaat was.

1) This Is 40
Knocked Up was één van mijn favoriete films uit 2007. Deze ‘sort-of sequel’ is helaas niet grappig en juist pijnlijk om naar te kijken.
2) Star Trek Into Darkness
Ik ben geen Star Trek fan, maar de reboot uit 2009 was één van mijn favorieten uit dat jaar. Ik kan mijn vinger er niet op leggen, maar Into Darkness had ‘het’ gewoon net niet.
3) Gangster Squad
Er zit veel talent (denk aan Josh Brolin, Ryan Gosling, Emma Stone) in deze film, maar eigenlijk vond ik het geheel maar saai.
4) G.I. Joe: Retaliation
The Rise of Cobra uit 2009 was erg veel fun! Retaliation maakt de fout om Channing Tatum om te wisselen voor Dwayne Johnson en Bruce Willis. En waar is de rest van de originele cast gebleven?
5) Scary Movie 5
De Scary Movie films werken alleen met Anna Faris in de hoofdrol. Jammer dat ze haar niet hebben kunnen overtuigen om nog een deel te maken.

Mijn favoriete performances van het jaar (in alfabetische volgorde):
1) Amanda Seyfried in Lovelace
2) Amy Adams in Man of Steel
3) Bradley Cooper in Silver Linings Playbook
4) Jennifer Lawrence in Silver Linings Playbook
5) Jessica Biel in The Tall Man/The Secret
6) Joseph Gordon-Levitt in Don Jon
7) Josh Stewart in The Collection
8) Nicholas Hoult in Warm Bodies
9) Robert Patrick in Lovelace
10) Scarlett Johansson in Don Jon

Ik hoop dat 2014 een beter filmjaar wordt!

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *