hannibal001De bekende personages uit de boeken en films Red Dragon, The Silence of the Lambs en Hannibal krijgen nieuw leven in de serie Hannibal, die vanaf a.s. donderdag te zien is op RTL5. Het eerste seizoen speelt zich ruim voor de gebeurtenissen uit de boeken en films af. Jack Crawford (Laurence Fishburne), hoofd van de FBI Behavioral Science Division vraagt profiler Will Graham (Hugh Dancy, Confessions of a Shopaholic) om hulp bij een reeks ontvoeringen en mogelijke moorden. Graham heeft een gave die hem helpt bij het oplossen van moordzaken, maar psychisch is hij erg kwetsbaar. En zo komt dr. Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen, Casino Royale) in beeld om Grahams psychische toestand in de gaten te houden.

Bryan Fuller, de bedenker van onder andere Pushing Daisies en Dead Like Me, is de man achter Hannibal de serie. Hij heeft al eerder aangegeven dat de gebeurtenissen uit Red Dragon in seizoen 4 te zien zullen zijn en The Silence of the Lambs wordt seizoen 5. Of het daadwerkelijk zo ver komt, is nog maar de vraag. Ondanks de goede reviews heeft Hannibal maar lage kijkcijfers in Amerika, waar nu het tweede seizoen wordt uitgezonden. Laten we ons daar maar niet te druk over maken. Eerst genieten van het eerste seizoen van de prachtige gefilmde serie Hannibal.

Hannibal, vanaf donderdag 27 maart om 22.00 op RTL5.

Image credit: NBC

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *