Vandaag werden in het Beverly Hilton hotel door Woody Harrelson, Rashida Jones, Gerard Butler en Sofia Vergara de Golden Globe nominaties bekend gemaakt. George Clooney doet het goed met 3 nominaties, waarvan er twee zijn voor zijn regie en script van drama The Ides of March. Ryan Gosling heeft 2 nominaties voor zijn acteerprestaties: één voor The Ides of March en de ander voor comedy Crazy, Stupid, Love. Op TV gebied zijn er weinig uitschieters. Verrassend zijn de nominaties voor American Horror Story en New Girl.

Beste Drama Film:
The Descendants
The Help
Hugo
The Ides of March
Moneyball
War Horse

Grote verrassing in deze categorie? War Horse van Steven Spielberg.  Deze film is nog niet eens uitgebracht in Amerika. The Tree of Life van Terrence Malick en Melancholia van Lars von Trier ontbreken op deze lijst.

Beste Musical of Comedy Film:
– The Artist
Bridesmaids
50/50
Midnight in Paris
My Week with Marilyn

Waarom zijn er in deze categorie maar vijf films genomineerd, terwijl er zes films in de drama categorie genomineerd zijn? De nominatie voor Bridesmaids was te verwachten. Zelf vond ik het een verschrikkelijke film, dus ik hoop niet dat het wint. Ik had liever nominaties gezien voor Bad Teacher of The Muppets.

Beste Acteur – Drama:
– George Clooney – The Descendants
– Leonardo DiCaprio – J. Edgar
– Michael Fassbender – Shame
– Ryan Gosling – The Ides of March
– Brad Pitt – Moneyball

Clooney, DiCaprio en Pitt zijn the usual suspects. Verrassend is Goslings nominatie voor The Ides of March. Ik had een nominatie voor zijn rol in Drive verwacht. De Golden Globes zijn wat minder oudbollig dan de Oscars en denken wat vaker out of the box, dus Fassbenders nominatie voor zijn rol als seksverslaafde in Shame verbaast me niet. Maar zijn nominatie had net zo goed kunnen gaan naar Michael Shannon voor Take Shelter.

Beste Actrice – Drama:
– Glenn Close – Albert Nobbs
– Viola Davis – The Help
– Rooney Mara – The Girl with the Dragon Tattoo
– Meryl Streep – The Iron Lady
– Tilda Swinton – We Need to Talk About Kevin

Geen nominatie voor Kirsten Dunst in Melancholia? Ze won op het film festival van Cannes de prijs voor Beste Actrice! Ook geen nominatie voor Elizabeth Olsen in Martha Marcy May Marlene. De nominaties voor Streep en Swinton waren te verwachten. Ik had nooit van Albert Nobbs gehoord, maar nu ik zie dat Close een man speelt, snap ik deze nominatie. Rooney Mara? Ik heb Dragon Tattoo niet gezien, maar wel haar performance in de remake van A Nightmare on Elm Street. Als Mara het goed doet in Tattoo, dan hebben we daar vooral Noomi Rapace aan te danken als inspiratiebron.

Beste Acteur – Musical of Comedy:
– Jean Dujardin – The Artist
– Brendan Gleeson – The Guard
– Joseph Gordon-Levitt – 50/50
– Ryan Gosling – Crazy, Stupid, Love
– Owen Wilson – Midnight in Paris

Blij voor Gordon-Levitt en Gosling, ook al had ik Goslings nominatie voor Crazy, Stupid, Love totaal niet verwacht. Al met al ben ik al lang bij dat Zach Galifianakis niet genomineerd is voor The Hangover II. Ik zie Dujardin de prijs wel winnen. Er wordt zoveel goeds over The Artist gezegd.

Beste Actrice – Musical of Comedy:
– Jodie Foster – Carnage
– Charlize Theron – Young Adult
– Kristen Wiig – Bridesmaids
– Michelle Williams – My Week with Marilyn
– Kate Winslet – Carnage

Wat is Carnage? Wat heb ik gemist? Wat mij betreft gaat het tussen Theron en Williams. Wiig is overrated. Cameron Diaz was beter in Bad Teacher.

Beste Drama Serie:
American Horror Story
Boardwalk Empire
Boss
Game of Thrones
Homeland

Ik had nooit verwacht dat American Horror Story genomineerd zou worden voor Beste Drama Serie. Het is een spannende en verslavende serie, dus ik ben wel blij dat het waardering krijgt. Game of Thrones en Boardwalk Empire waren te verwachten. Het verbaast me dat The Walking Dead geen nominatie heeft gekregen. Overigens, zijn alle genomineerde series niet cable series? Gewone networks moeten beter hun best gaan doen.

Beste Musical of Comedy Serie:
Enlightened
Episodes
Glee
Modern Family
New Girl

Enlightened en Episodes heb ik nooit gezien. De nominatie voor Modern Family was te verwachten en Glee is in kwaliteit verbeterd dit seizoen en dit jaar ook weer nominatie waard. New Girl is leuk, maar weinig origineel. Ik had liever 2 Broke Girls genomineerd gezien. Geen nominatie voor 30 Rock? Niet dat ik het kijk, maar toch.

Beste Acteur in een Drama Serie:
– Steve Buscemi – Boardwalk Empire
– Bryan Cranston – Breaking Bad
– Kelsey Grammer – Boss
– Jeremy Irons – The Borgias
– Damian Lewis – Homeland

Ik volg al deze series niet. Oeps. Ik kan ook niet zo snel een andere acteur bedenken die wel genomineerd had moeten worden.

Beste Actrice in een Drama Serie:
– Claire Danes – Homeland
– Mireille Enos – The Killing
– Julianna Margulies – The Good Wife
– Madeleine Stowe – Revenge
– Callie Thorne – Necessary Roughness

Geen nominatie voor Connie Britton voor American Horror Story? Hopelijk krijgt ze wel een Emmy-nominatie. Ik ben benieuwd naar Revenge. Ik heb de serie nog niet gezien, maar ik had niet verwacht dat iemand van de cast een nominatie zou krijgen.

Beste Acteur in een Musical of Comedy:
– Alec Baldwin – 30 Rock
– David Duchovny – Californication
– Johnny Galecki – The Big Bang Theory
– Thomas Jane – Hung
– Matt LeBlanc – Episodes

Ik ben blij verrast dat Johnny Galecki dit jaar genomineerd is in plaats van zijn Big Bang Theory-collega Jim Parsons. Galecki is veel subtieler dan Parsons, maar ook heel goed. De nominaties voor Baldwin en Duchovny zijn een beetje saai aan het worden.

Beste Actrice in een Musical of Comedy:
– Laura Dern – Enlightened
– Zooey Deschanel – New Girl
– Tina Fey – 30 Rock
– Laura Linney – The Big C
– Amy Poehler – Parks and Recreation

Helaas geen nominatie voor The Big Bang Theory-ster Kaley Cuoco of één van de dames van How I Met Your Mother.

Wanneer gaat de HPFA een keer niet alle bijrollen van alle TV-categorieën bij elkaar proppen? Je kan Sofia Vergara in Modern Family toch niet vergelijken met Evan Rachel Wood in Mildred Pierce? In het kort: blij met de nominaties voor Jessica Lange (American Horror Story), Eric Stonestreet (Modern Family) en Peter Dinklage (Game of Thrones). Maar geen Norman Reedus (The Walking Dead)? Of Evan Peters (American Horror Story)? Of Naya Rivera (Glee)? Of Ty Burrell (Modern Family)?

Alle nominaties zijn HIER te vinden.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *