Wil je de komende kerstdagen een leuke kerstfilm kijken, maar niet voor de 100e keer gaan voor Love Actually of Home Alone? Hier een paar suggesties.

A Very Harold & Kumar Christmas (2011)
haroldkumar3-002Dit derde deel van de Harold & Kumar franchise is een leuk alternatief voor alle zoetsappige kerstfilms die rond deze tijd van het jaar op televisie te zien zijn. Zoals altijd raken de mannen in de problemen en ook Neil Patrick Harris duikt weer op als zichzelf.

Just Friends (2005)
justfriends002De sullige Chris (Ryan Reynolds) was vroeger verliefd op zijn beste vriendin Jamie (Amy Smart), maar zij wilde alleen maar vrienden zijn. Jaren later is Chris slank en succesvol en belandt hij door omstandigheden met kerst in zijn oude hometown. Hij probeert Jamie voor zich te winnen, maar dat blijkt net zo lastig te zijn als vroeger. Met grappige bijrollen van Anna Faris, Chris Marquette en Chris Klein.

Black Christmas (2006)
blackchristmas002Black Christmas is een remake van de gelijknamige film uit 1974. Een groepje vrouwelijke studenten viert kerst in hun studentenhuis. Eén voor één worden ze het slachtoffer van een moordenaar die vroeger in het huis heeft gewoond. Een vermakelijke horror film met Michelle Trachtenberg (BuffyGossip Girl), Lacey Chabert (Mean Girls), Katie Cassidy (Monte Carlo) en Mary Elizabeth Winstead (Live Free or Die Hard).

The Family Stone (2005)
thefamilystone002Everett Stone (Dermot Mulroney) neemt zijn conservatieve vriendin Meredith (Sarah Jessica Parker) mee naar zijn vrijgevochten familie voor kerst. Meredith voelt zich niet welkom, mede door de vijandelijke houding van Everetts jongste zusje Amy (Rachel McAdams). The Family Stone is een grappige kerstfilm met hart.

Andere suggesties: The Nightmare Before Christmas, Serendipity en While You Were Sleeping.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *