Het is weer bijna kerst en dat betekent dat er weer een hoop kerstfilms te zien zijn op televisie. Maar wil jij niet voor de zoveelste keer The Santa Clause, Home Alone of Love Actually kijken, dan heb ik nog een paar suggesties:

The Family Stone (2005)
thefamilystone002Met: Sarah Jessica Parker, Dermot Mulroney, Rachel McAdams, Claire Danes
Everett Stone (Mulroney) neemt zijn conservatieve vriendin Meredith (Parker) mee naar zijn vrijgevochten familie voor kerst. Meredith voelt zich niet welkom, mede door de vijandelijke houding van Everetts jongste zusje Amy (McAdams). The Family Stone is geen mierzoete kerstfilm en dat maakt de film juist leuk.

A Very Harold & Kumar Christmas (2011)
haroldkumar3-002Met: John Cho, Kal Penn, Danny Trejo, Neil Patrick Harris
In dit derde deel hebben Harold (Cho) en Kumar (Penn) elkaar al 2 jaar niet gezien, maar zoals in de voorgaande delen raken de mannen weer in de problemen. Neil Patrick Harris duikt weer op als een extreme versie van zichzelf en Danny Trejo heeft een leuke bijrol als de van kerst houdende vader van Maria (Paula Garces).

Just Friends (2005)
justfriends002Met: Ryan Reynolds, Amy Smart, Anna Faris, Chris Klein
De sullige Chris (Reynolds) was vroeger verliefd op zijn beste vriendin Jamie (Smart), maar zij wilde alleen maar vrienden zijn. Jaren later is Chris slank en succesvol en belandt hij door omstandigheden met kerst in zijn oude hometown. Hij probeert Jamie voor zich te winnen, maar dat blijkt net zo lastig te zijn als vroeger. Met Anna Faris in een hilarische bijrol als gestoorde popster.

I’ll Be Home for Christmas (1998)
illbehomeforchristmas001Met: Jonathan Taylor Thomas, Jessica Biel, Adam LaVorgna
In deze komedie speelt Home Improvement-ster Jonathan Taylor Thomas de onverantwoordelijke Jake die in Californië studeert. Hij maakt een deal met zijn vader om met kerst terug te zijn in New York. Als het Jake lukt om op kerstavond voor 18.00 thuis te zijn, krijgt hij een Porsche. Maar dit blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Onderweg strijden Jake en Eddie (LaVorgna) om het hart van de mooie Allie (Biel), de vriendin van Jake.

Black Christmas (2006)
blackchristmas002Met: Katie Cassidy, Mary Elizabeth Winstead, Lacey Chabert, Michelle Trachtenberg
Black Christmas is een remake van de gelijknamige klassieker uit 1974. Een groepje vrouwelijke studenten viert kerst in hun studentenhuis. Eén voor één worden ze het slachtoffer van een moordenaar die vroeger in het huis heeft gewoond. Leuk voor als je iets kerst-achtigs wil zien, maar geen komedie.

Andere suggesties: Die Hard, Go, Serendipity, Silent Night, While You Were Sleeping.

Welke films ga jij rond de kerstdagen kijken?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

3 reacties

  1. Home Alone kun je nooit te vaak zien vind ik 🙂
    Nog een paar leuke filmtips voor Kerst ; Gremlins, Scrooged, The Polar Express en voor de liefhebbers van platte komedies Bad Santa 😉

    1. Das waar! Ik blijf altijd kijken als ik Home Alone voorbij zie komen op tv. 😀

  2. Ik krijg nog steeds tranen in m’n ogen van het begin van Just Friends 😛 Black Christmas klinkt nog redelijk leuk voor een kersthorror, dus die ga ik zekers kijken. Leuk lijstje vind ik dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *