De wereld, of in ieder geval een deel daarvan, vergaat vanaf vandaag opnieuw en dit keer in de film San Andreas. Dwayne Johnson speelt een SAR-helikopterpiloot die probeert om zijn dochter te redden wanneer Californië wordt getroffen door een allesverwoestende aardbeving.

sanandreas001Mijn zus is een grote liefhebber van rampenfilms en stiekem ben ik dat ook wel. Daarom gaan wij San Andreas binnenkort ook kijken in de bios. Maar voor het zo ver is ben ik wel benieuwd wat jouw favoriete rampenfilm is: Armageddon? Independence Day? Misschien wel Titanic?

Ik wilde eigenlijk een top 5 rampenfilms maken, maar ik kwam hier niet zo goed uit. Hoe vergelijk je Twister met Titanic of The Day After Tomorrow met The Impossible? Is World War Z een rampenfilm of gewoon een zombiefilm of is elke zombiefilm dan een rampenfilm?

Ik zou zelf eigenlijk niet eens een favoriet kunnen kiezen, al heb ik wel een zwak voor Twister, Deep Impact, Poseidon en The Day After Tomorrow. Dat een rampenfilm niet een grootschalige blockbuster hoeft te zijn, bewijst Right At Your Door. Rory Cochrane (Lucas in Empire Records!) speelt een werkloze muzikant die thuis zit wanneer er een dirty bom af gaat in Los Angeles. Er wordt geadviseerd om het huis goed af te sluiten tegen de schadelijke stoffen die zijn vrijgekomen. Maar er is één groot probleem: de vriendin van Cochrane bevindt zich buitenshuis tijdens de ontploffing en staat even later op de stoep. Wat zou jij doen?

Right At Your Door speelt zich grotendeels in en rondom het huis van Cochrane af en zit niet vol actie. Maar dit is wel één van de meest spannende rampenfilms die ik ooit heb gezien en Cochrane speelt fantastisch. Dus misschien is Right At Your Door toch wel mijn favoriete rampenfilm.

Wat is jouw favoriete rampenfilm?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

4 reacties

  1. Wat een moeilijke vraag zeg 🙂 Ik denk dat ik voor Signs ga, gevolgd door Twister en Independence day.

    Signs vond ik spannend zonder dat je echt de ‘aliens’ te zien kreeg. Twister en Independence Day is gewoon pure nostalgie.

    Ik kan rampenfilms ook wel waarderen. Alleen jammer dat ze altijd in Amerika zijn en redelijk vergelijkbaar zijn.

    1. Twister en Independence Day is zeker nostalgie! Signs is ook een goede keus 🙂

  2. Vind het heel moeilijk om zo uit m’n hoofd een aantal rampenfilms op te noemen, maar kan me wel vinden in je keuzes. Right at your Door kende ik nog niet.

  3. Independence Day! Ik ben een ontzettende fan van deze film en ik heb deze misschien wel meer dan 50 keer gezien. Maar nu de film al iets ouder is kan ik er niet meer zo van genieten als eerst hoor. Ik kijk wel enorm uit naar deel 2!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *