Ik ben opgegroeid met Full House. Toen bekend werd dat er een Full House revival zou komen, was ik niet meteen enthousiast. Inmiddels staat het eerste seizoen op Netflix en na het zien van de eerste paar afleveringen ben ik stiekem toch wel enthousiast geworden. Niet dat het een goede serie is, maar het heeft wel een hoog feel good gehalte en de nostalgie die los komt doet ook wonderen.

poster-fullerhouseWaar gaat Fuller House over?
Na het overlijden van haar man komt DJ (Candace Cameron Bure) er alleen voor te staan met haar 3 kinderen. Zus Stephanie (Jodie Sweetin) en beste vriendin Kimmy (Andrea Barber) besluiten bij haar in te trekken om haar te helpen.

Beoordeling
De eerste aflevering van Fuller House geeft nog geen goed beeld van de nieuwe serie. Het lijkt meer op een Full House reünie, omdat op de Olsen twins na, de gehele oude cast te zien is. Denk aan oom Jesse (John Stamos), tante Becky (Lori Loughlin), vader Danny (Bob Saget), oom Joey (Dave Coulier), maar ook DJ’s oude vriendje Steve (Scott Weinger) en de tweeling van Jesse en Becky (Blake en Dylan Tuomy-Wilhoit). Het nostalgie gehalte van deze aflevering is erg hoog. Er komen genoeg verwijzingen naar de oude serie voorbij en dat doen ze met een knipoog. Zelf zat ik de hele aflevering met een glimlach te kijken, omdat ik het toch wel heel leuk vond om de cast weer bij elkaar te zien.

Aan het einde van de eerste aflevering vertrekken Danny, Joey, Jesse, Becky, Steve en de tweeling weer en blijft DJ achter met haar 3 kinderen. Party girl Stephanie reist normaal de wereld rond als dj, maar besluit te blijven om haar overwhelmde zus te helpen. Alleenstaande moeder Kimmy besluit vervolgens ook om bij DJ in te trekken, samen met dochter Ramona (Soni Nicole Bringas) die niet zo blij is met dit besluit. Het is even wennen dat de focus nu alleen ligt op DJ, Stephanie, Kimmy en de kinderen, maar na een paar afleveringen miste ik de oude cast niet.

Candace Cameron Bure is een matige actrice en dat wordt ook pijnlijk duidelijk nu haar personage meer op de voorgrond staat. Jodie Sweetin en Andrea Barber doen het beter in hun oude rollen en ook de kind acteurs spelen prima.

Conclusie
Full House was nooit echt een goede serie en dat is Fuller House ook niet. Vermakelijk is de serie wel, ondanks dat de humor toch veel hetzelfde is. Ik ben van plan om ook de rest van het seizoen te gaan kijken, want het is een leuk tussendoortje.

rating-3stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

7 reacties

 1. Ik heb alleen de eerste aflevering gekeken en dat vond ik wel voldoende 🙂 Leuk even voor de nostalgie, maar meer hoef ik er niet van te zien… Nog heel even en dan is er weer een nieuw seizoen House of Cards…daar kan ik niet op wachten.

  1. Ik merk dat ik behoefte heb aan films/series waarbij ik niet goed hoef op te letten. Ik zet het toch wat makkelijker op dan House of Cards terwijl ik er nog wel aan wil beginnen.

 2. Ook ik was eerst heel sceptisch maar dat ik inmiddels bij aflevering 8 ben zegt toch wel alles.

  Ik vond de pilot erg leuk om te zien. Vooral het moment dat het hele gezelschap verwijtend richting de kijker kijkt wanneer de Michelle ter sprake komt.

  Verder is het geheel mierzoet, klef en redelijk flauw maar om de één of andere reden vermaak ik me er prima mee. Ondanks dat Candace Cameron’s spel echt wel te wensen over laat.

  1. Helemaal met je eens! 🙂

 3. Ben ook opgegroeid met Full house en wilde het daarom een kans geven. Het hele seizoen heb ik vervolgens in een paar dagen gezien. Leuk op de achtergrond in de woonkamer. Vond juist dat Candace het best acteerde dan de andere twee dames. Het kwam heel natuurlijk over.

  1. Ja, de afleveringen kijken makkelijk weg!

   Kimmy en Stephanie zijn meer overdreven personages en DJ moet dan wat natuurlijker overkomen als de ‘normale’ van de drie. Voor mij klinkt Candace zelf niet heel natuurlijk wanneer ze haar tekst zegt.

 4. […] Geplaatste artikelen: • Eerste indruk van de nieuwe Fox serie Outcast. • Verslag van Dutch Comic Con 2016. • Mijn Film Alphabet Blogathon (mijn deelname). • Jamie Lee Curtis, Emma Roberts en meer zijn terug voor Scream Queens seizoen 2. • The Walking Dead: wie krijgt een date met Lucille? • Eerste indruk: Fuller House. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *