Ik wilde al eerder posten over mijn “bezoekje” aan de set van de nieuwe Nederlandse film Smoorverliefd. Helaas was dit niet eerder gelukt doordat ik ziek was. Maar nu ik me weer wat beter voel, wil ik het nog met jullie delen.

Vorige week vrijdag ging ik met collega’s uit eten bij Popocatepetl in Den Haag. Naast dat wij daar heel lekker Mexicaans hebben gegeten, hadden we ook nog eens bijzonder uitzicht. Onze tafel stond in een hoek van het restaurant. Zo konden wij aan de ene kant de Passage zien en restaurant Deluca en aan de andere kant de straat, trambaan en al. Wat hier dan bijzonder aan was, was dat er allemaal filmapparatuur was opgesteld en mensen daar druk in de weer mee waren. Onze serveerster vertelde ons dat het voor de opnames van Smoorverliefd was. Het is een romantische komedie over een moeder (Susan Visser), haar zus (Anna Drijver) en 2 dochters (Beatrice Hillen en Anna Raadsveld) en hun liefdeslevens.

Goed, het kan zijn dat de serveerster het mis had en dat het niet de opnames van Smoorverliefd waren, maar de scène die opgenomen werd leek in ieder geval romantisch. De camera stond opgesteld in de Passage, zodat de straat gefilmd werd. Hoewel het in Nederland vaak genoeg regent, moest er vrijdag gebruik gemaakt worden van een sproei-ding om het te laten regenen. We zagen een tienermeisje (Hillen misschien?) in een gele regenjas door de regen rennen samen met een tienerjongen. Het filmen moest met regelmaat onderbroken worden om het verkeer te laten passeren.

Ik heb helaas geen foto’s voor jullie. Als ik een voorbijganger was geweest, dan had ik misschien wel een foto gemaakt. Maar ik zat in het restaurant en het was misschien een beetje onbeschoft om daar de paparazzi uit te gaan hangen. 😉 Hieronder dan een filmpje van de cast presentatie:

Smoorverliefd draait vanaf september 2013 in de bioscopen.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *