TV, TV, TV

De 5 advocaten die jij op speed dial zou moeten hebben

We hebben allemaal weleens een situatie gehad waarin je dacht: was Saul Goodman nou maar hier. Van het aansprakelijk stellen van de garderobe die je mooie jas is kwijtgeraakt tot het bezwaar maken tegen een verkeersovertreding, het is gewoon handig om iemand te kennen die precies weet hoe je tussen de mazen van de wet doorglipt. Of iemand die gewoon weet hoe je mensen kunt bespelen. Goed nieuws als jij regelmatig behoefte hebt aan rolmodel in manipulatie! Het enige wat je hoeft te doen is je televisie aanzetten. Hier vind je namelijk alle advocaten en juridische kennis die je nodig hebt. We hebben de allerbeste televisie-advocaten voor je op een rij gezet. Overigens staat het je vrij om onderbouwd bezwaar te maken tegen deze lijst.

1. Saul Goodman – Better Call Saul


via GIPHY
Need a will? Call McGill! Wanneer je een ‘criminal lawyer’ nodig hebt, is Saul Goodman je man. Wat je ook hebt gedaan, hij zal je altijd weten vrij te pleiten. Hij kent altijd wel iemand, die weer iemand anders kent, die kan helpen met het probleem dat je hebt. Bovendien krijg je bij Saul Goodman’s diensten twee voor de prijs van één: zijn vertrouwde handlanger en spierbundel Mike Ermintraut is automatisch inbegrepen. Het fijne is dat je Saul nu zelf in huis kunt halen! Seizoen 1 van Better Call Saul is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-ray. Hierin kun je zien hoe iedereens favoriete schimmige advocaat uiteindelijk van Jimmy McGill, vol met goede bedoelingen, veranderde in de louche Saul Goodman. Een ideaal kerstcadeau voor die vriend die nooit op het rechte pad weet te blijven.

2. Harvey Specter – Suits


via GIPHY
Ben je zelf werkzaam in het bedrijfsleven en staan er grote belangen en geldsommen op het spel? Dan is Harvey Specter de advocaat die je nodig hebt. Vastberaden, vol gevatte opmerkingen en immer goedgekleed in een maatpak. Hij is niet bang om de regels te overtreden en weet talloze mooie vrouwen te strikken. He’s the man men want to be, and women want to be with.

3. Jack McCoy – Law & Order


via GIPHY
Ben je het slachtoffer van groot onrecht en wil je het recht zien zegevieren, zelfs als dat betekent dat het tegen je morele kompas indruist? Dan is Jack McCoy de advocaat die je nodig hebt. Als officier van justitie komt hij op voor de belangen van slachtoffers van flink wat uiteenlopende misdaden. Jack heeft de wet hoog in het vaandel staan en zal altijd volgens de regels spelen om het recht op haar beloop te laten. Dit betekent echter niet dat je altijd het gevoel hebt dat het recht zegeviert – soms is het rechtssysteem gewoon oneerlijk zoals we in diverse Law & Order afleveringen hebben gezien. Het fijne is dat je je nooit zorgen hoeft te maken over dat je Jack zou tegenkomen op onverwachte plekken (en je connectie met hem zou moeten uitleggen), aangezien hij altijd in zijn kantoor opgesloten lijkt te zijn.

4. Alicia Florrick – The Good Wife


via GIPHY
Alicia Florick is het bewijs dat je als vrouw vrijwel alles kunt bereiken. Na het bedrog van haar beroemde man weigerde ze een slachtoffer te zijn, stofte ze haar rechtenbul af en liet ze iedereen zien dat je best een familievrouw kunt zijn met een succesvolle carrière. En ook dat vrouwen niet vies zijn van een affaire hier en daar. Alicia is always in control en is een waar rolmodel voor sterke vrouwen. Heb je een echte doorzetter nodig en iemand die zich kan inleven in anderen? Dan is Alicia je vrouw.

5. Maury Levy – The Wire
thewire-mauryLaten we eerlijk zijn, als je denkt dat Maury Levy de advocaat is die je nodig hebt, heb je hoogstwaarschijnlijk het een en ander op je geweten. Net als Saul Goodman weet hij zelfs de grootste misdadigers vrij te pleiten, of in ieder geval een gereduceerde straf te bezorgen. Hij is bekend met elke maas in de wet en heeft talloze handige connecties. Het enige verschil tussen Saul en Maury is dat die laatste geen scrupules heeft. Wat betekent dat hij zelfs de grootste misdadigers zal verdedigen. Laten we hopen dat je Maury nooit nodig zal hebben.

Dit artikel is geschreven door Way to Blue ter promotie van Better Call Saul. Het eerste seizoen is nu verkrijgbaar op DVD & Blu-ray.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Leuk artikel, Gwen! Ik zou zelf altijd Jimmy McGill on speed dial willen hebben. In case we gotta get dirty. Niet bang om ongeoorloofde middelen in de strijd te gooien. Ik kijk zeker uit naar het tweede seizoen. Ik weet zeker dat de serie dan nog beter is dan het eerste seizoen, dat al een van de betere series op dit moment is.

    1. Ik moet nog steeds beginnen aan Better Call Saul. Er is nog zoveel om te kijken! :S

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *