Friends is 10 seizoenen lang te zien geweest en How I Met Your Mother deed het ook niet slecht met 9 seizoenen. Maar niet alle sitcoms hebben zo’n lange levensduur gehad. Sommige sitcoms worden na één seizoen gecanceld, andere sitcoms halen niet eens één seizoen terwijl andere sitcoms weer na 2 of 3 seizoenen van de buis worden gehaald. Hier mijn top 5 sitcoms die helaas te snel zijn gecanceld:

1. Off Centre (2001-2002)
Eén van mijn favoriete sitcoms of all time is Off Centre, een serie die zeker niet bij iedereen in de smaak is gevallen vanwege de foute humor. Maar wat verwacht je van een sitcom van de makers van American Pie? Off Centre draait om huisgenoten Mike (Eddie Kaye Thomas) en Euan (Sean Maguire) die elkaars tegenpolen zijn. Mike is een sullige en onsuccesvolle Amerikaan, terwijl Euan een succesvolle, Britse womanizer is. Mike en zijn vriendin Liz, gespeeld door Lauren Stamile, vind ik niet zo grappig. De serie moet het vooral hebben van Euan en zijn vrienden Chau (John Cho) en Status Quo (Jason George) die hilarisch waren.

Off Centre werd tijdens het 2e seizoen gecanceld.

2. Happy Endings (2011-2013)
Happy Endings draaide net als Friends en HIMYM om een vriendengroep, maar deze sitcom was dan net een tikkeltje hysterischer. De serie draaide om zussen Jane (Eliza Coupe) en Alex (Elisha Cuthbert). De competatieve Jane is getrouwd met Brad (Damon Wayans Jr), terwijl de niet zo slimme Alex in de pilot haar verloofde Dave (Zachary Knighton) voor het altaar heeft laten staan. Ze blijven vrienden en beleven samen met vrienden Penny (Casey Wilson) en Max (Adam Pally) allerlei vreemde avonturen.

Happy Endings werd tijdens het derde en laatste seizoen onregelmatig in Amerika uitgezonden, wat waarschijnlijk tot slechtere kijkcijfers en de uiteindelijke cancellation heeft geleid.

3. Carpoolers (2007-2008)
Carpoolers werd helaas al na 13 afleveringen gecanceld. Heel jammer, want ik heb erg om deze serie met Jerry O’Connell, Fred Goss en T.J. Miller moeten lachen. Carpoolers draait om vier mannen met verschillende banen die samen naar hun werk rijden, maar ook om hun werkavonturen, hun vriendschap en relaties.

4. Guys with Kids (2012-2013)
De populaire Tonight Show host Jimmy Fallon is één van de bedenkers van Guys with Kids, een sitcom over de belevenissen van drie mannen met kinderen. Chris (Jesse Bradford) is een alleenstaande vader met een lastige ex, Gary (Anthony Anderson) heeft het zwaar als huisman en vader van 4 jonge kinderen en Nick (Zach Cregger) lijkt het redelijk voor elkaar te hebben als getrouwde man met 2 kinderen. Hoewel de serie niet heel bijzonder was, vond ik het zeker wel vermakelijk.

Helaas werd Guys with Kids niet goed ontvangen en na 17 afleveringen gecanceld.

5. Don’t Trust the B in Apartment 23 (2012-2013)
De naïeve June (Dreama Walker) verhuist voor haar dream job naar New York. Ze wordt de nieuwe roommate van de gestoorde party girl Chloe (Krysten Ritter), de bitch uit de titel van de serie. Ondanks het gedrag van Chloe, raken de twee meiden toch bevriend. Oh, en de beste vriend van Chloe is Dawson himself, James van der Beek, die een overdreven versie van zichzelf speelt!

Don’t Trust the B werd na 2 seizoenen van de buis gehaald, waarschijnlijk vanwege tegenvallende kijkcijfers.

Welke sitcom vind jij te snel gecanceld?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

7 reacties

 1. Ik had de titel alleen gelezen in m’n mailbox en wilde al gaan schrijven over Off Centre. Blij om te zien dat dat de eerste is die je noemt…dat was zo’n goede show! Chau was echt te grappig 🙂

  1. Chau rules! 😀 Had niet verwacht dat je Off Centre ook zou noemen. 🙂

   1. Die had echt het soort humor die ik wel kan waarderen.

 2. Ja! Guys with Kids! Die vond ik zo leuk. Baalde echt dat het gecanceld was. Ik heb toevallig een soort gelijk artikel klaar staan voor binnenkort maar die andere 4 die je noemt komen daar niet in voor omdat ik ze niet heb gezien.

  1. Dat is zeker toevallig! Ben benieuwd welke series in jouw artikel staan. 🙂

 3. Ik ga voor Happy Endings. Hoewel drie seizoenen natuurlijk een mooi aantal is. Don’t trust the B had ook wel wat, voornamelijk door Krysten Ritter. Ik ben nu zelf wel benieuwd geraakt naar Carpoolers.

  Zelf zou ik daarnaast ook How to Make It in America noemen (wel single cam).

  1. Drie seizoenen is zeker niet slecht, maar Happy Endings had naar mijn gevoel nog wel genoeg materiaal voor nog 2 seizoenen. Voor mij hoeft een sitcom ook geen 9 of 10 seizoenen te hebben. Dat deed HIMYM ook geen goed.

   How to Make It in America heb ik nog nooit gezien. Ik wist ook niet dat het een komedie was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *