Afgelopen week zijn de nominaties voor de Golden Globe Awards, Screen Actors Guild Awards en Critics Choice Awards bekend gemaakt. Alle nominaties geven een aardige indicatie voor de Oscar nominaties die op 10 januari bekend worden gemaakt. Hier zijn mijn voorspellingen voor de belangrijkste categorieën (nominaties in alfabetische volgorde):

Beste Film:
Argo
Les Misérables
Life of Pi
Lincoln
Silver Linings Playbook
Zero Dark Thirty

Hoeveel films gaat de Academy dit jaar nomineren voor Beste Film? Vorig jaar waren 9 films genomineerd en was The Artist de winnaar. Ik heb dit jaar voor 6 films gekozen, maar het zal me niet verbazen als het er meer worden. Dan zie ik in ieder geval Beasts of the Southern Wild een nominatie scoren.

Beste Acteur: 
– Bradley Cooper voor Silver Linings Playbook
– Daniel Day-Lewis voor Lincoln
– Denzel Washington voor Flight
– Hugh Jackman voor Les Misérables
– John Hawkes voor The Sessions

Mocht de Academy in een vergevingsgezinde bui zijn, dan krijgt Joaquin Phoenix een nominatie voor zijn rol in The Master. Phoenix zei eerder dit jaar dat hij de Oscar race bullshit vindt, wat zijn kansen op een nominatie verkleint. Als hij een nominatie krijgt, dan zie ik helaas Cooper van het bovengenoemde lijstje af vallen.

Beste Actrice:
– Jennifer Lawrence voor Silver Linings Playbook
– Jessica Chastain voor Zero Dark Thirty
– Marion Cotillard voor Rust and Bone
– Naomi Watts voor The Impossible
– Quvenzhané Wallis voor Beasts of the Southern Wild

Lawrence of Chastain gaat met het beeldje naar huis. De zeer jonge Wallis zie ik een nominatie krijgen, omdat de Academy graag jong vrouwelijk talent beloont. Denk aan Abigail Breslin in Little Miss Sunshine, Keisha Castle-Hughes voor Whale Rider en Anna Paquin voor The Piano. The Impossible heeft weinig buzz, mogelijk dat Watts vervangen wordt door iemand als Emmanuelle Riva voor Amour. Maar Watts heeft al een nominatie op zak en de Academy gaat vaak voor iemand die ze al kennen.

Beste Acteur in een Bijrol:
– Alan Arkin voor Argo
– Leonardo DiCaprio voor Django Unchained
– Philip Seymour Hoffman voor The Master
– Robert de Niro voor Silver Linings Playbook
– Tommy Lee Jones voor Lincoln

Niet mijn favoriete categorie dit jaar, omdat er weinig ruimte is voor verrassingen. Alle acteurs hebben al een Oscar op zak, behalve DiCaprio en hij is al drie keer genomineerd geweest. Matthew McConaughey heeft nog buzz voor zijn rol in Magic Mike en al zou ik het erg leuk vinden als hij een nominatie krijgt, zie ik het helaas niet meer gebeuren.

Beste Actrice in een Bijrol:
– Amy Adams voor The Master
– Anne Hathaway voor Les Misérables
– Helen Hunt voor The Sessions
– Maggie Smith voor The Best Exotic Marigold Hotel
– Sally Field voor Lincoln

Zijn er zo weinig goede vrouwelijke bijrollen geweest dit jaar? Adams, Hathaway, Hunt en Field waren gemakkelijke keuzes, maar ik twijfelde lang over nummer 5. Smith dan maar die al 2 Oscars heeft gewonnen. Mijn persoonlijke keus was Emily Blunt geweest voor Looper, maar zij heeft nog een kleinere kans dan McConaughey in zijn categorie.

Beste Regisseur:
– Ang Lee voor Life of Pi
– Ben Affleck voor Argo
– Kathryn Bigelow voor Zero Dark Thirty
– Steven Spielberg voor Lincoln
– Tom Hooper voor Les Misérables

Ik zat alleen te twijfelen tussen Ang Lee en David O. Russell voor Silver Linings Playbook. Hooper kreeg geen Golden Globe nominatie voor Beste Regisseur wat misschien een slecht teken voor hem is.

Wat zijn jullie voorspellingen voor de aankomende Academy Awards?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *