Tijd voor een blast from the past. Ook al was dat gisteren ook wel het geval met de Texas Chainsaw 3D trailer. Hier mijn top 10 films van 1996. Dit is de eerste keer dat ik een lijstje maak van de films van ’96 en hoewel mijn nummer 1 al vanaf het begin duidelijk was, was ik wel benieuwd hoe de rest van de lijst eruit zou zien.

10) That Thing You Do!
Met: Tom Hanks, Liv Tyler, Tom Everett Scott
Regisseur:
Tom Hanks
Tom Hanks maakt in 1996 zijn regiedebuut met de zeer aanstekelijke komedie That Thing You Do! De film speelt zich af in 1964 en gaat over het bandje The Wonders die hun doorbraak beleeft met de hit That Thing You Do. Een leuke en vrolijke film!

9) Mission: Impossible
Met: Tom Cruise, Jon Voight, Emmanuelle Béart, Jean Reno
Regisseur: Brian de Palma
Mission: Impossible dankt zijn top 10 spot aan het feit dat ik de film toch altijd weer (deels) kijk als het op televisie is. De film ziet er behoorlijk dated uit, maar de spannende actiescenes blijven goed.

8) Jerry Maguire
Met: Tom Cruise, Renée Zellweger, Cuba Gooding Jr., Jerry O’Connell
Regisseur: Cameron Crowe
Jerry Maguire is tegenwoordig misschien het meest bekend van zijn one-liners (“show me the money!” en “you complete me”), maar onderschat deze feel good movie niet. De film was genomineerd voor een Oscar voor Best Picture, Cruise was genomineerd voor Beste Acteur, maar het was Gooding Jr. die er vandoor ging met het beeldje voor Beste Mannelijke Bijrol.

7) Sleepers
Met: Kevin Bacon, Robert De Niro, Brad Renfro
Regisseur: Barry Levinson
Sleepers is en blijft een uitstekend drama met een geweldige cast. De film gaat over een 4 jongens die naar een instelling worden gestuurd nadat een kwajongensstreek mis ging. Daar worden de jongens misbruikt en mishandeld. Jaren later nemen ze wraak.

6) Twister
Met: Helen Hunt, Bill Paxton, Cary Elwes, Jami Gertz
Regisseur: Jan de Bont
Onze eigen Jan de Bont zorgde voor spektakel in de zomer van ’96. Net als Mission: Impossible is Twister een film die ik graag kijk als hij op televisie is. Twister blijft vermakelijke film met veel bekende gezichten.

5) One Fine Day
Met: George Clooney, Michelle Pfeiffer, Mae Whitman, Alex D. Linz
Regisseur: Michael Hoffman
One Fine Day is één van mijn favoriete romantische komedies of all time. Clooney en Pfeiffer hebben goede chemistry en de kindacteurs zijn niet irritant, maar cute. Een heerlijke, charmante film.

4) Freeway
Met: Reese Witherspoon, Kiefer Sutherland
Regisseur:
Matthew Bright
Voordat Reese Witherspoon America’s sweetheart werd, speelde ze de grofgebekte Vanessa Lutz in Freeway. De film volgt het verhaal van Roodkapje, maar dan met een twist. Goede film met een geweldige Witherspoon.

3) Beautiful Girls
Met: Timothy Hutton, Matt Dillon, Natalie Portman, Uma Thurman
Regisseur: Ted Demme
Pianist Willie (Hutton) keert terug naar zijn oude hometown voor zijn high school reünie en om beslissingen te maken over zijn toekomst. Zijn oude vrienden lijken zich vast te houden aan hun glory days. Ondertussen raakt Willie gefascineerd door zijn jonge buurmeisje Marty (Portman). Een perfecte feel good movie!

2) From Dusk Till Dawn
Met: George Clooney, Juliette Lewis, Harvey Keitel
Regisseur: Robert Rodriguez
Deels road movie, deels horror film en in zijn geheel briljant. Maar dat kan ook niet anders met Rodriguez als regisseur en Quentin Tarantino als screenwriter.

1) Scream
Met: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette
Regisseur: Wes Craven
Scream is één van mijn favoriete films aller tijden en dus zal het niemand verbazen dat de film ook mijn nummer 1 is van 1996. De opening sequence met Drew Barrymore is nog steeds ijzersterk en ook de rest van de film is goed geschreven en geacteerd.

Nog steeds niet gezien: Bound, The English Patient, Fargo en Trainspotting. Ik heb geen excuus, behalve dat het er nog niet van gekomen is. 😉

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

4 reacties

  1. Jerry Maguire is awesome! 😀

  2. […] Meer lijstjes: • Top 10 van 1999 • Top 10 van 1998 • Top 10 van 1997 • Top 10 van 1996 […]

  3. […] Meer lijstjes: • Top 10 van 2000 • Top 10 van 1999 • Top 10 van 1998 • Top 10 van 1997 • Top 10 van 1996 […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *