hannibal-masonvergerIn het 2e seizoen van de serie Hannibal maakten we kennis met de sadistische Mason Verger, met flair gespeeld door Boardwalk Empire acteur Michael Pitt. Nu bericht TVLine.com dat Pitt ervoor heeft gekozen om niet terug te keren voor het derde seizoen en dat hij wordt vervangen door Joe Anderson (Across the Universe, Horns).

Pitt is een uitstekende acteur, maar volgens geruchten zeer moeilijk om mee te werken. Of dit iets met zijn vertrek te maken heeft is onduidelijk. Het kan zijn dat Pitt geen zin meer had of geen uitdaging meer zag in zijn rol. In het tweede seizoen zagen we hoe Mason onder invloed van middelen er door Hannibal (Mads Mikkelsen) toe werd verleid om stukken van zijn gezicht af te snijden. Hierdoor zien we Mason in zijn mismaakte vorm (denk ook aan Gary Oldman in de film Hannibal). Wie weet had Pitt geen zin om lang in de make-up stoel te zitten.

Joe Anderson vond ik (en vind ik nog steeds) uitstekend in Across the Universe en ik denk dat hij een prima keus is om Pitt te vervangen. Volgens meerdere sites plaatste Anderson de onderstaande foto van zichzelf als Mason Verger op Instagram, maar ik kan zijn account zelf niet vinden.

hannibal-joeanderson001

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *