Het mooie van Netflix is dat je niet alleen aan nieuwe series kan beginnen, maar dat je series waar je ooit aan begonnen bent kan afkijken. Zo ben ik ooit begonnen aan Gossip Girl toen de serie op Net5 te zien was, maar de laatste seizoenen had ik nog niet gezien. De afgelopen maanden heb ik zo nu en dan Gossip Girl gebingewatched en vandaag heb ik eindelijk de laatste aflevering “New York, I Love You XOXO” gezien.

Spoilers voor de laatste aflevering van Gossip Girl!
gossipgirl-finale003Ik wist al sinds de laatste aflevering in Amerika was uitgezonden dat Dan (Penn Badgley) Gossip Girl is. Na het zien van de aflevering vind ik het nog steeds niet logisch. Hoe vaak is er wel niet een GG blast geweest terwijl Dan geen tijd heeft gehad om te posten? Is het Jenny (Taylor Momsen) geweest die soms Gossip Girl was om Dan een alibi te verschaffen?

Gezien het verhaal is het verder wel het meest logisch dat Dan, als schrijver van de groep, Gossip Girl is. Al had ik het leuk gevonden als bleek dat Dorota (Zuzanna Szadkowski), de huishoudster van Blair (Leighton Meester), Gossip Girl bleek te zijn. Blair geeft zelf ook aan dat zij dacht dat Dorota GG was.

“New York, I Love You XOXO” is een leuk cadeautje voor de fans. Chuck (Ed Westwick) en Blair gaan trouwen en in de flashforward zien we dat ze een zoontje genaamd Henry hebben. In de toekomst is Nate (Chace Crawford) succesvol, zelfstandig en nog belangrijker: hij is niet meer met Sage! Jenny en Eric (Connor Paolo) duiken na een lange afwezigheid weer op! De altijd up to no good Georgina Sparks (Michelle Trachtenberg) eindigt met haar mannelijke tegenpool Jack (Desmond Harrington), de oom van Chuck! En er zijn cameo’s van oude bekende gezichten van de serie, zoals Vanessa (Jessica Szohr), Juliet (Katie Cassidy), Lola (Ella Rae Peck) en Agnes (Willa Holland). Daarnaast horen we Kristen Bell, die de Gossip Girl voiceover doet, niet alleen, maar zien we haar ook voor het eerst gedurende de gehele serie. Bell blijkt actrice Rachel Bilson te helpen met haar Gossip Girl auditie, al vindt ze Bilson wel te oud om nog een tiener te kunnen spelen.
gossipgirl-finale002De serie eindigt met de bruiloft van Dan en Serena (Blake Lively). In het eerste seizoen vond ik ze een leuk stel, maar ik vind het ongeloofwaardig dat na alles wat er is gebeurd, ze toch weer bij elkaar gekomen zijn. Nadat Dan al die verschrikkelijke dingen over Serena heeft gepost en haar gemanipuleerd heeft voor zijn artikel. Goed, Blair en Chuck hebben ook een verleden waarin hij haar ooit wilde verkopen voor een hotel, maar tenminste is Chuck volwassen geworden terwijl Dan in zijn tienertijd is blijven hangen. Het eeuwige buitenbeentje dat bij de ‘cool’ kids wil horen.

Top 5 beste Gossip Girl personages
1) Blair Waldorf
2) Chuck Bass
3) Georgina Sparks
4) Rufus Humphrey
5) Serena van der Woodsen

Top 5 slechtste Gossip Girl personages
1) Sage Spence
2) Lola Rhodes
3) Vanessa Abrams
4) Agnes Andrews
5) Ivy Dickens

Beste aflevering
“Double Identity” (#4.02)

Slechtste aflevering
Groot deel van seizoen 5

Wat vond jij van de Gossip Girl finale?

Image credit: x

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *