Goodfellas wordt gezien als één van de beste films aller tijden. De film staat op #18 in IMDBs Top 250 en op #13 in Empire’s 301 Greatest Movies of All Time lijst. Goodfellas was gisteravond op televisie en omdat ik de film nog niet gezien had (en nog wakker genoeg was), besloot ik deze klassieker te kijken. Ik had persoonlijk niet veel met de film, maar dat had ik ook niet verwacht gezien het verhaal. Gangsters vind ik nu eenmaal niet zo interessant. Hetzelfde probleem heb ik in iets mindere mate met spaceships, waardoor ik ook veel geliefde films met spaceships (o.a. Star Wars) niet leuk vind.

Ik was verbaasd toen ik las dat Lorraine Bracco genomineerd was voor een Oscar voor Beste vrouwelijke bijrol (als de vrouw van Ray Liotta’s personage), want ik vond haar helemaal niet zo goed spelen. Misschien was dit in 1990 wel goed, maar zou een goede performance niet tijdloos moeten zijn? Joe Pesci won de Oscar voor Beste mannelijke bijrol en zijn performance kan ik wel waarderen, zoals in deze geweldige scène:

Al met al kan ik wel zien waarom Goodfellas zo geliefd is bij film fans, maar het is geen film voor deze film fan. Tenminste kan ik Goodfellas nu van mijn lijstje afstrepen van klassiekers die ik nog moet zien.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *