Na Carrie (1976) en de tv-film Carrie (2002) komt er weer een verfilming van het bekende verhaal van Stephen King. Chloë Grace Moretz (Kick-Ass, Let Me In) heeft de titelrol aangeboden gekregen en geaccepteerd. De 15-jarige actrice speelt de verlegen scholiere Carrie White, een meisje met telekinetische krachten. Ze neemt tijdens prom wraak op haar klasgenoten. Sissy Spacek verdiende voor dezelfde rol in ’76 een Oscar-nominatie voor Beste Actrice.

De nieuwe versie wordt geregisseerd door Kimberly Peirce, die eerder Boys Don’t Cry met Hilary Swank maakte. De volgende belangrijke rol die gecast moet worden is die van Margaret White, de gestoorde, religieuze moeder van Carrie. In het origineel werd deze rol gespeeld door Piper Laurie, die genomineerd werd voor een Oscar voor Beste Actrice in een Bijrol. Voor deze nieuwe versie worden Jodie Foster en Julianne Moore genoemd voor de rol.

Verder moeten de klasgenoten van Carrie nog gecast worden. In het origineel was John Travolta te zien in één van deze rollen. Hoewel ik Kyle Gallner naar voren zou willen schuiven voor een rol, is hij inmiddels te oud om een scholier te spelen. Dus als we rond de leeftijd van Moretz moeten casten, zitten we in de richting van Jimmy Bennett (Orphan).

Bron: EW, Deadline, Fishsticktheatre

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *