Vanaf 13 augustus draait de documentaire Amy over zangeres Amy Winehouse in de bioscoop. Met dank aan Way to Blue mogen we 3 fragmenten delen van de film. Maar waar gaat deze documentaire eigenlijk precies over?

Mandatory Credit: Photo by James McCauley/REX (679380o) Amy Winehouse Vodafone Summer Series, Somerset House, London, Britain - 20 Jul 2007
Mandatory Credit: Photo by James McCauley/REX (679380o)

De film Amy vertelt het unieke levensverhaal van zangeres Amy Winehouse vanuit haar eigen perspectief. Met haar fenomenale stem en muzikale talent, behoort zij tot één van de grootste iconen van deze eeuw. Als dé superster van een generatie en een authentieke jazzartiest pur sang, schreef en zong Amy vanuit het diepst van haar hart. Ze gebruikte haar muzikale gave om haar persoonlijke problemen te uiten. De combinatie van haar rauwe eerlijkheid en haar talent resulteerde in enkele van de origineelste en meest bejubelde nummers van deze eeuw, waarvoor zij bekroond werd met zes Grammy Awards. Haar wereldwijde succes had echter ook zijn keerzijde en veroorzaakte een opdringerig en genadeloos mediacircus, dat in combinatie met haar roerige relaties en rock-‘n-roll levensstijl zijn tol begon te eisen. Op 23 juli 2011 overleed Amy Winehouse aan alcoholvergiftiging. Ze was 27 jaar oud.

Bekijk de drie fragmenten uit Amy hier:

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

6 Reacties

  1. Deze wil ik wel graag zien. Zag er laatst een trailer van in de bios en spreekt me toch wel aan. Ondanks dat ik geen uitgesproken fan ben van het werk van Winehouse

    1. Ik ben ook geen fan van het werk van Amy Winehouse, maar deze documentaire ziet er wel interessant uit. De bovenstaande clips hebben mijn interesse wat meer gewekt.

  2. Ik kijk erg uit naar deze film, denk dat ik ‘m morgen in de voorpremiere ga zien, vond Winehouse altijd erg goed zingen.

    1. Oeps, Nostra, had jouw comment even gemist. Maar inmiddels heb ik jouw recensie al gelezen. 🙂

  3. Wij gaan hem morgen bekijken. Al muziekliefhebber kijk ik er in ieder geval erg naar uit. Vooral gezien haar bewogen leven!

    1. Ben benieuwd wat jullie van de film vinden! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *