Hij was dit jaar in vier films te zien. Hij is gekozen tot één van de meest sexy mannen ter wereld door People Magazine. Hij date met één van de meest sexy vrouwen ter wereld, Eva Mendes. Time Magazine noemt hem ‘Coolest Person of the Year’. Hij praat met Esquire zonder schaamte over zijn liefde voor snoep en pretparken. Hij heeft een straatgevecht gestopt. En hij sluit het jaar af met twee Golden Globe-nominaties voor Beste Acteur. Ryan Gosling is wat Be Cool, Sodapop betreft Man of the Year. 

Ryan Gosling werd geboren op 12 november, 1980 in Ontario, Canada. Als kind was hij al actief in showbusiness. Hij was naast Britney Spears, Justin Timberlake en Keri Russell te zien in The Mickey Mouse Club. Ryan was verder te zien in gastrolletjes in vooral Canadese series als Are You Afraid of the Dark? en Goosebumps. Hij speelde later in de tienerserie Breaker High met Tyler Labine en hij speelde de titelrol in de serie Young Hercules.

Sinds zijn rol in Remember the Titans met Denzel Washington, heeft de knappe Canadees alleen nog maar in films gespeeld. Ryan is eerst vooral te zien in kleine producties als The Believer en The United States of Leland met Michelle Williams. Hoewel hij eerder naast Sandra Bullock te zien was in thriller Murder by Numbers, kwam zijn doorbraak bij het grote publiek in 2004 met de hoofdrol in romantisch drama The Notebook met Rachel McAdams.

Op 26-jarige leeftijd verdient Ryan zijn eerste Oscar-nominatie voor drama Half Nelson, waarin hij een leraar speelt met een drugsprobleem. Na een mooie rol in Lars and the Real Girl in 2007 werd het stil rond Ryan en dat maakt zijn succes dit jaar alleen maar groter. Het lijkt bijna of zijn succes uit het niets komt.

In 2011 zien we Ryan eerst naast Michelle Williams in drama Blue Valentine, waarin te zien is hoe de relatie van Dean (Gosling) en Cindy (Williams) aan zijn einde komt. In Crazy, Stupid, Love gaat het er wat luchtiger aan toe. Ryan speelt een womanizer die Steve Carrell tips geeft om vrouwen te versieren. Voor zijn rol is de 31-jarige acteur genomineerd voor een Golden Globe voor Beste Acteur in een comedy of musical. Dankzij politieke thriller The Ides of March van en met George Clooney heeft hij nog een Golden Globe-nominatie op zak voor Beste Acteur, dit keer in de drama categorie. Tot slot is er Drive, gezien als één van de beste films van het jaar. Hij speelt een stuntman die bijverdient als bestuurder van een vluchtauto. Al met al een mooi jaar voor Gosling, die niet alleen van critici maar ook van het publiek op waardering kan rekenen. Zo werd er geprotesteerd toen Bradley Cooper en niet Ryan gekozen was tot Sexiest Man Alive.

In 2012 zitten we ook niet zonder Ryan. Crime drama The Place Beyond the Pines wordt vast erg sexy, want naast Gosling zijn Eva Mendes en Bradley Cooper te zien. In Gangster Squad speelt hij een rol naast Emma Stone en Sean Penn.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *