Onlangs werd in Schiedam een nieuwe bioscoop geopend genaamd Euroscoop. Hoewel ik een Pathé Unlimited card heb, besloot ik om met een vriendin een bezoekje te brengen aan Euroscoop, omdat we toch wel nieuwsgierig waren geworden. Pathé hoeft zich geen zorgen te maken dat ik mijn abonnement ga opzeggen, want we waren niet erg positief over ons bezoek.

Op een regenachtige zondagmiddag bezochten we Euroscoop om Murder on the Orient Express te kijken. De buitenkant van het pand ziet er wel redelijk uit, maar eenmaal binnen vond ik het erg groot, leeg en kil. Als ik zeg dat er niet optimaal gebruik wordt gemaakt van de ruimte dan is dat een understatement. Ik hoop eigenlijk dat het nog niet af is, want er mag best nog wel wat gebeuren om de boel wat sfeervoller te maken.

Welkom in Euroscoop?

In de zeer grote, lege hal staan een aantal ticket automaten. We wilden kaartjes kopen via de automaat, maar de betaalfunctie werkte niet. Toen zijn we maar kaartjes gaan halen bij de balie waar we vriendelijk werden geholpen. Bij de ticket controle werden we ook vriendelijk geholpen en vervolgens stonden we in het horeca gedeelte. Ook dit gedeelte wordt niet optimaal benut. Ze hebben te weinig aanbod qua eten en drinken voor zo’n grote ruimte. Er staan veel bakken met hetzelfde schepsnoep. Het enige leuke is dat ze een nacho’s station hebben waar je zelf saus kan tappen. Helaas werkte dat ook niet goed. Misschien was de saus op? Pathé heeft wel een groter aanbod wat snacks betreft.

Zoals je op de foto’s kan zien is het verder ook een kale en kille boel. Ze hebben een sfeerloze koffie corner en een random Coca Cola hoekje. De zaal waar we in zaten was wel prima. We zaten bijna aan het gangpad, maar hadden nog steeds goed zicht op het scherm. Mijn stoel zat wel lekker. Wat me opviel was dat het licht laat uitging, pas na de trailers. Verder zit er tijdens de film een pauze van 8 minuten, iets wat ik niet meer gewend was na jaren pauzeloze films kijken bij Pathé.

Als je nu denkt: ‘Gwen, wat ben je weer negatief’ dan wil je niet weten wat voor negatieve dingen mijn vriendin allemaal te zeggen had over Euroscoop. Kan ik nog iets positiefs zeggen over deze nieuwe bios? Uhh, nou tot 1 januari 2018 is parkeren gratis dus dat was dan weer een meevaller.

Voor de inwoners van Schiedam is het vast fijn dat ze een bioscoop in de buurt hebben, maar ik houd het als Rotterdammer wel bij Pathé en KINO. Pathé Schouwburgplein verklapte onlangs zijn toekomstplannen en is lekker bezig met het verbouwen van de zalen, het horeca gedeelte en de buitenkant van het pand. KINO is vorig jaar geopend en is een mooie, sfeervolle bioscoop. Hier kan Euroscoop nog wel iets van leren.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 Reacties

  1. Toen ik er langs ben geweest was het nog niet af, jammer om te zien dat het zo leeg er uit ziet! Heb nog geen kans gehad om er zelf te gaan kijken, maar ga ik zeker nog wel even doen. Uiteindelijk ga je er natuurlijk heen om een film te zien, maar het is toch jammer als een gebouw te weinig sfeer heeft.

    1. Das zeker waar. Ik denk dat het gewoon jammer is, omdat het zoveel potentieel had. :/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *