Verslag van Dutch Comic Con 2016

Gisteren was ik samen met een vriendin naar Dutch Comic Con gegaan. Deze tweede editie was grootser van opzet waardoor er meer bewegingsruimte was en het niet zo warm was als de vorige keer. Opnieuw was het een geslaagde dag!

Rond 10.30 kwamen wij aan bij de Jaarbeurs in Utrecht. Er stond een vrij lange rij om de Jaarbeurs binnen te komen en wij hebben er ongeveer een half uur over gedaan. We gingen eerst naar de garderobe om onze jassen te dumpen. De rij hier was verrassend kort en we waren binnen een paar minuten aan de beurt. De prijs was net als vorig jaar €1,50 per jas en nog steeds so worth it! Ik had daar niet met mijn jas willen rondlopen, ook al was het niet zo warm als de vorige keer. Binnen een paar minuten waren we langs de tassencontrole en de kaartjescontrole en stonden we binnen!

dcc2016-outcastHet eerste wat ik zag was dit huisje van de nieuwe Fox serie Outcast. We gingen pas later dit gedeelte verkennen, want we gingen eerst naar het gedeelte waar de dealers waren. Dit was echt veel beter aangepakt dan vorig jaar. De paden tussen de stands van de dealers waren veel breder dus je had wat meer bewegingsruimte al was het soms nog wel moeilijk om alle merchandise te bekijken. Ik was op zoek naar Funko pops! en heb er uiteindelijk maar 2 gekocht, wat ik heel goed van mezelf vond. 😉

funko-pinheadgrootIk heb Pinhead gekocht voor bij mijn Funko pop! horror collectie en Holiday Dancing Groot. Ik heb eigenlijk al een Dancing Groot Funko pop!, maar deze vind ik zo cute voor rond de kerstdagen. Verder heb ik niets gekocht en nu ben ik enorm trots op mijn enorme vermogen tot zelfbeheersing. :p

dcc2016-sethgilliamHierna waren we naar de Q&A van The Walking Dead-acteur Seth Gilliam gegaan. Vorig jaar kon je alleen staan bij de Q&A’s, maar gelukkig waren er dit jaar ook zitplaatsen! Het was druk, maar gelukkig konden we zitten. Achteraf hoorde ik dat ik net Jessica van Reviews & Roses en Patricia van Mcurl ben misgelopen, want zij stonden vlakbij ook te kijken naar de Q&A. Erg jammer, want ik had deze ladies graag even gedag gezegd! Seth Gilliam was een leuke gast die enthousiast antwoord gaf op de vragen uit het publiek. Gilliam speelt ook in Teen Wolf en er waren best veel Teen Wolf gerelateerde vragen. Zelf kijk ik die serie niet dus ik had geen idee waar het over ging. Er waren ook een aantal The Walking Dead gerelateerde vragen. Iemand vroeg welke rol hij zou willen spelen in TWD als hij niet Father Gabriel was en toen antwoordde hij dat hij Carl zou willen spelen. Al vond hij het wel een uitdaging om 30 jaar jonger te spelen dan hij in werkelijkheid is. Er werd ook gevraagd of hij in TWD dood zou willen gaan door zombies of door iets anders en het leek Seth leuk om uit elkaar gerukt te worden door zombies.

dcc2016-houseofwaxNa de Q&A hebben we nog een rondje gelopen. Er was een gedeelte met old school arcade kasten waar je die old school spelletjes op kon spelen. Ook was er dit House of Wax gedeelte waar ik niets van begreep, want ik zag geen House of Wax-achtige beelden. Hmmm…

dcc2016-batmanghostbustersUiteindelijk waren we teruggecirkeld naar het begin, waar we opnieuw het Outcast huisje zagen. Ik zag ook een old school Batmobiel en een Batman-kostuum. Bumblebee van Transformers was er ook net als de Ghostbusters Dutch Division en Ghostbusters auto. Er was ook een stand waar je al kaartjes kon kopen voor de Halloween en horror conventie Bats, Bones & Dice.

Tot slot gingen we naar een screening van de eerste aflevering van de nieuwe Fox serie Outcast. Er was een mini bioscoop gemaakt waar de aflevering meerdere keren werd vertoond. Ook de pilot van de serie 11.22.63 met James Franco werd meerdere keren vertoond, maar ik ben niet naar deze screening geweest al lijkt de serie me wel interessant. Het is jammer dat de bios vlakbij het podium was waar de Q&A’s plaatsvonden waardoor je steeds muziek en het enthousiaste publiek hoorde. Hierdoor kon ik op meerdere momenten de aflevering niet goed verstaan. Tijdens de screening zat ik ergens in het midden en door alle hoofden die voor me waren kon ik de ondertiteling ook niet lezen. Hierdoor heb ik misschien belangrijke info gemist. Binnenkort post ik een verslag van mijn eerste indruk van Outcast.

Al met al heb ik me ook op deze tweede editie van Dutch Comic Con prima vermaakt. Doordat er weinig gasten waren die mij aanspraken had ik het wel snel gezien en ging ik rond 15.00 weer naar huis. Gelukkig hoeven we niet een jaar te wachten op een nieuwe conventie, want in augustus is er Amsterdam Comic Con en in oktober Bats, Bones & Dice. Ik heb mijn kaartjes al!

Wat vond jij van Dutch Comic Con?

17 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *