Verslag van Dutch Comic Con 2015

Gisteren was ik samen met vriendlief op de eerste editie van Dutch Comic Con! Het was er erg druk en warm, maar ook gezellig. En op een incidentje na was het een geslaagde dag! Hier mijn verslag van de dag:

Rond 8.15 vertrokken wij van huis en rond 10.00 kwam wij aan bij de Jaarbeurs in Utrecht waar de eerste editie van Dutch Comic Con werd gehouden. Om 10.00 gingen de deuren open en het was meteen al een drukke boel. Wij zijn eerst langs de garderobe geweest om onze jassen te dumpen. De prijs was €1,50 per jas, maar het was so worth it, want het was echt bloedheet in de Jaarbeurs. Later op de dag viel het wel mee. Ik denk dat ze meer deuren open hadden gezet ofzo.

GhostbustersDeLoreanBij binnenkomst kom je terecht in een vrij donkere zaal waar een aantal bekende voertuigen geparkeerd stonden, zoals de Batmobiel, de Ghostbusters auto en de DeLorean van Back to the Future. Ook was er een gedeelte waar je allerlei videogames kon spelen, maar daar was het ook steeds druk. Wij gingen vervolgens naar het gedeelte waar de dealers stonden. Er waren zoveel leuke dingen te koop! Ik was op zoek naar Pop! Freddy Krueger en Pop! Dancing Groot, maar ik heb ze helaas niet kunnen vinden. Ik heb later wel wat andere Pop! Vinyl figuurtjes gescoord. Daar kom ik later op terug, want na een snelle ronde langs de dealers was het alweer tijd voor de Q&A met Saw-acteur Costas Mandylor!

costasmandylor001Om 10.55 begon de Q&A met Mandylor die (detective) Mark Hoffman speelt in 5 van de 7 Saw films. Toen ik samen met vriendlief kwam aanlopen was het nog niet druk bij het podium. Waarschijnlijk omdat Costas Mandylor niet zo bekend is en mensen nog bij andere dingen stonden te kijken. Later op de dag was het overigens wel erg druk in de zaal. Als horror fan kan ik de Saw films wel waarderen en daarom wilde ik ook bij de Q&A aanwezig zijn. In eerste instantie herkende ik Mandylor niet eens toen hij langs ons liep om bij het podium te komen! Ik vond Mandylor een charmante en grappige gast. Hij kwam een beetje macho over, maar niet op een negatieve manier. Hij beantwoordde een aantal vragen over de Saw films. Zo weet hij (nog) niet hoe het zit met Saw 8. Hij vertelde ook dat hij ten tijde van Saw 3 mocht kiezen of hij Hoffman wilde spelen of Tim die doodgaat in de rack trap. Daarnaast vertelde Mandylor dat hij goed bevriend is met acteur Gerard Butler, dat hij houdt van gangsterfilms en dat hij voornamelijk in de VS woont en niet meer in Australië.

twd-bag001Na de Q&A zijn we terug gegaan naar de ruimte met de dealers. Bij één van de stands kocht ik een blauwe mysterie bag van The Walking Dead voor €10. Op het tasje staat dat er een inhoud in zit ter waarde van €15, maar dat geloof ik niet. Want in mijn mysterie bag zat alleen een sleutelhanger in een doosje met een prijssticker van €10 (voor een sleutelhanger?) plus 3 buttons. Beetje jammer!

pop-gizmorocketpop-buffyjokerVervolgens heb ik 3 Pop! Vinyl figuurtjes gescoord. Helaas dus geen Freddy Krueger of Dancing Groot, maar verder genoeg om uit te kiezen. En het kiezen was zo moeilijk en zo’n beetje alles verkocht razend snel! Ik heb Gizmo gehaald, Rocket Raccoon van Guardians of the Galaxy en mijn favoriete vampire slayer Buffy! Toen ik mijn Buffy Pop! eenmaal in handen had was ik wel een beetje verbaasd dat ze onder de verwondingen zat. Ik had eerder een plaatje gezien van de Buffy Pop! zonder de verwondingen. Eenmaal thuis kwam ik erachter dat het een exclusieve Pop! is die in Amerika op de San Diego Comic Convention werd verkocht en bij Hot Topic. Pretty cool! Vriendlief heeft de Pop! gehaald van The Joker van The Dark Knight. Die ziet er ook erg leuk uit!

julianglover001Na het shoppen kwamen we toevallig vrienden tegen (you know who you are!) en gingen we een overpriced broodje Unox eten (€3,75 per stuk!). Rond 13.20 begon de Q&A met acteur Julian Glover die in Game of Thrones te zien is als Grand Maester Pycelle. Omdat Glover op vrijdag jarig was en de magische leeftijd van 80(!) heeft bereikt, werd er meerdere malen voor hem gezongen! Ik was verder niet bekend met Glover, maar hij blijkt ook in The Empire Strikes Back, Bond film For Your Eyes Only en Indiana Jones and the Last Crusade te hebben gespeeld! Glover vertelde met veel humor over zijn verschillende projecten. Hij vertelde dat hij de Game of Thrones boeken niet had gelezen en als iemand zou verklappen hoe/of zijn personage dood zou gaan dan zou hij die persoon op zijn neus slaan! Glover gaf ook aan dat hij eigenlijk alleen maar de Thrones castleden kende met wie hij scènes heeft geschoten. Ik hoop dat ik me het volgende goed herinner: hij zat te vertellen dat hij op een dag Charles Dance (Tywin) zag praten met iemand, maar hij wist niet wie het was. Toen hij Charlie – zoals Glover hem noemt – vroeg wie het was, bleek het Nikolaj Coster-Waldau te zijn die Jaime speelt. Ook vertelde Glover dat Jack Gleeson, die Joffrey speelde, zijn Game of Thrones geld gebruikt om te kunnen studeren met eten in zijn maag. lol

michaelcudlitzDe cosplay wedstrijd liep flink uit dus we moesten wachten op Michael Cudlitz die om 15.00 het podium zou betreden. Ook Cudlitz was een leuke vent die op een leuke manier met het publiek omging. Helaas konden we geen goede foto van hem maken. Het was bij zijn Q&A veel drukker dan bij Mandylor en Glover. Hij beantwoordde voornamelijk vragen over The Walking Dead. Iemand vroeg hem wat hij zou doen als er een echte zombie apocalypse zou uitbreken en hij gaf aan dat hij dan Norman Reedus (Daryl) zou gaan zoeken, omdat Norman al schijnt te weten wat hij moet doen. Een 15-jarig meisje vroeg Cudlitz ten huwelijk waarna hij opperde dat ze beter kon kiezen uit zijn zoons, een tweeling van 18 jaar oud. En hij vergeleek het haar van zijn Walking Dead personage Abraham met het haar van Daphne van Scooby Doo. Helaas werd ik tijdens de Q&A hard in mijn zij geduwd door één of andere bezopen gast die zich niet op een normale manier een weg kon banen door de mensen massa. Overigens snap ik ook niet waarom er alcohol geserveerd wordt op zo’n conventie, vanaf de ochtend al! Natuurlijk zijn er genoeg mensen die mate kunnen houden, maar dit blijkt voor bepaalde individuen toch moeilijk te zijn en die verpesten het dan weer voor anderen mensen.

De Q&A van Cudlitz duurde vrij lang. Omdat we pijnlijke benen hadden gekregen van het staan zijn we nog maar een rondje gaan lopen langs de dealers en de auto’s. Rond half 5 gingen we weer richting huis. We zijn niet op de foto geweest met één van de gasten en we hebben ook geen handtekening gehaald. Deze activiteiten zijn vrij prijzig, net zoals bij andere cons overigens, en er waren geen acteurs aanwezig die we zo leuk vinden dat we er zoveel geld voor wilden neertellen. Misschien kan Dutch Comic Con proberen om volgend jaar iemand van Buffy the Vampire Slayer te regelen als gast, bijvoorbeeld Nicholas Brendon (Xander), James Marsters (Spike) of Julie Benz (Darla) die wel vaker aanwezig zijn op conventies. Dan ga ik zeker een handtekening scoren!

Al met al hebben we ons prima vermaakt tijdens de eerste editie van Dutch Comic Con. Volgend jaar zijn we er weer bij (als het weer georganiseerd wordt)!

12 reacties

 • Ah shit, ik dacht dus ook dat de Buffy pop zonder verwondingen was en vond d’r niet zo speciaal zo dus ben ik voor Star-Lord en Poison Ivy gegaan. Jammer! Kan het trouwens zijn dat je Rocket een bobblehead is? M’n Star-Lord namelijk wel, ik wist niet eens dat dat bestond. 😛

  Ik heb trouwens op de FB pagina van DCC ook een bericht gezien over die surprise bag en dat er zo weinig in zat (3 buttons en een sleutelhanger), dus misschien even met z’n allen opzoek naar de dealer en een klacht achterlaten, want dat is toch absurd.

  Maar ik ben het met je eens, het is een geslaagde eerste keer en hopelijk volgend jaar weer! 😀

  • Ik vond de Buffy pop! in eerste instantie ook niet zo speciaal dus ik had haar eerst laten staan en was voor die anderen gegaan. Rocket is geen bobblehead. Heb jij Star-Lord zonder masker? Dat is ook een exclusieve geloof ik. Misschien heeft ie daarom een bobblehead!

   Goed dat je het zegt! Ik ga er ook een melding van maken.

   • Ik heb ‘m met masker (vind die zonder masker achteraf ook niet zo leuk :P). Heeft m’n kat nog iets om mee te spelen haha.

    Zeker doen! Ik weet niet of je de naam van de verkopers/stand weet, maar die er vooral bij doorgeven en hopelijk zijn ze volgend jaar niet meer welkom.

    • Ja, het is FinalFun. Ik de organisatie erover gemaild en aangegeven dat het handig is om ze volgend jaar niet meer uit te nodigen. Hopelijk luisteren ze! 🙂

 • Hoor veel goede dingen over de eerste editie. Ik zou zelf ook gaan maar heb uiteindelijk toch voor het geld gekozen omdat we een absurd hoog bedrag kregen voor onze tickets. Ben met vrouwlief een dagje naar Amsterdam gegaan en dat was ook heel erg gezellig.

 • Leuk verslag! Volgend jaar ga ik ook, want ik kon deze keer helaas niet 🙁 🙁

 • Pingback: Dutch Comic Con 2016: 26/27 maart in Jaarbeurs Utrecht – BE COOL, SODAPOP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *