The Walking Dead recap: Try (#5.15)

thewalkingdead004In de vorige aflevering “Spend” (#5.14) zagen we dat Carol vindt dat Rick drunky dr. Pete moet doden, omdat hij zijn vrouw Jessie mishandelt. Arme Noah haalde het einde van de aflevering niet doordat Alexandria sukkel zijn eigen hachje wilde redden terwijl hij eerder ook al zijn stervende buddy Aidan achterliet.

“Try” (#5.15) | Deanna en Reg herdenken hun zoon Aidan samen met hun andere zoon Spencer door zijn crappy muziek te draaien. Als een voorbeeldige Stepford wife zet Carol eten voor de deur inclusief kaartje om haar medeleven te betuigen, maar Deanna laat het eten gewoon op de stoep staan en verbrandt het kaartje. Het lijkt of Deanna wel klaar is met team Rick.

Try again | Deanna interviewt Alexandria sukkel en wij zien de tape waarin hij zo’n beetje alles wat er gebeurd is verdraait om zichzelf er goed uit te laten komen. Hij heeft nog geluk dat hij van Glenn mee terug mocht ondanks dat hij Noah de dood in heeft gejaagd! Glenn vertelt de waarheid aan Rick en benadrukt dat ze hun best moeten doen om hun verblijf in Alexandria niet te verpesten. Later dropt Glenn een truth bomb op Alexandria sukkel: hij mag van Glenn niet meer buiten de muren van Alexandria komen. Die sukkel vat dit op als een dreigement, maar Glenn zegt dat hij hem juist redt.

twd515-001First love | Carl achtervolgt Enid het bos in, maar ze heeft al snel door dat hij er is. Het lijkt of ze aan het spelen is, want ze gooit een kookwekker naar een walker en dat moet lollig zijn ofzo. Je zou denken dat Carl dit kinderachtig vindt, maar hij lijkt een crush te hebben op de enige age appropriate chick die hij in jaren heeft gezien en gaat er in mee. De twee verstoppen zich voor walkers in een boom en delen bijna een kus.

Meer bos avonturen | Elders in het bos zijn Michonne en Rosita op zoek naar Sasha die op alle walkers die ze ziet aan het schieten is. Ze voelt zich schuldig, want ze had tegen Noah gezegd dat hij het niet zou halen. Ook Alexandria sukkel bevindt zich in het bos (wat had Glenn nou net gezegd!) en hij blijkt de gun van Rick te hebben die Rick had verstopt en opeens foetsie was.

twd515-002Bromance | Daryl en Aaron zijn nog steeds op pad. ‘s Nachts zien ze ergens licht branden in het bos. In de buurt vinden ze walker lichaamsdelen, wat doet denken aan die afgehakte walker onder- en bovenlichamen toen ze naar Noahs oude woonplaats gingen. Ze vinden ook een verse walker die naakt vastgebonden is aan een boom. Haar middel is verscheurd, waarschijnlijk door andere walkers, en er is een ‘W’ in haar hoofd gekrast. Team Daaron concludeert dat de dader(s) nog in de buurt zijn.

Crazy town | Rick komt erachter dat Deanna weet dat Pete zijn vrouw mishandelt, maar zij doet niets. Blijkbaar hecht ze veel waarde aan een arts die permanently drunk is. Rick stelt voor om Pete te doden, maar dat is niet de Alexandria denkwijze volgens Deanna. Mensen verbannen is de Alexandria way! Later praat Rick met Jessie over de situatie. Hij wil haar beschermen. Ze vraagt of hij dit ook voor een ander zou doen. Rick zegt van niet, al vind ik dat moeilijk om te geloven, Rick! Jessie accepteert zijn aanbod en toevallig komt Pete net binnen. Jessie geeft aan dat Pete moet vertrekken. Hij is niet blij met dit nieuws en valt Rick aan. De twee belanden in een heftige vechtpartij op straat. Rick duwt zelfs Carl weg wanneer Carl probeert om zijn pa van Pete af te trekken. Rick begint te ranten als een gek al heeft hij wel een punt dat de Alexandria way zal leiden tot meer meer death en de ondergang van de Safe Zone. Om erger te voorkomen slaat Michonne hem knock out. Ondertussen zit Sasha in de klokkentoren te schieten op walkers en één walker heeft een ‘W’ op zijn voorhoofd.

Over de aflevering | Volgende week is het alweer tijd voor de season finale! Nu er een ‘W’ walker bij Alexandria is gespot, lijkt het er op dat de dader(s?) in de buurt is. Waarschijnlijk gaan we deze dader of daders in de season finale zien als een soort voorproefje voor het nieuwe en alweer zesde seizoen? En gaat Morgan eindelijk Team Rick vinden?

Wat vond jij van deze aflevering van The Walking Dead en wat denk je dat er gaat gebeuren in de season finale?

Image credit: screencapped.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *