The Walking Dead: over Glenn

Dit artikel bevat spoilers voor The Walking Dead aflevering “Thank You” (#6.03).

thewalkingdead603-glennInmiddels is het alweer twee weken geleden dat we zagen hoe Glenn misschien wel of misschien ook niet aan zijn einde kwam. In eerste instantie dacht ik dat hij dood was en ik heb me hier zeker wel een dag behoorlijk chagrijnig over gevoeld, omdat Glenn mijn favoriete personage is. Wanneer er sprake is van rouw, schijn je door 5 fases heen te gaan. Ik had het gevoel dat de meeste mensen vast zaten in de eerste fase van ontkenning, want overal om me heen hoorde ik mensen denken dat Glenn niet dood is.

Maar hoe kan Glenn niet dood zijn? Ja, het lijkt er inderdaad op dat Alexandria sukkel Nicholas boven op Glenn is gevallen en dat de walkers zijn ingewanden eten. Dus misschien leeft Glenn inderdaad nog, maar hoe kan hij levend uit deze situatie ontsnappen zonder dat hij gebeten wordt? Misschien lukt het hem inderdaad om onder die vuilniscontainer te kruipen, maar lukt dit zonder dat geen enkele walker in zijn been bijt? Misschien overleeft Glenn deze situatie wel, maar zal hij uiteindelijk aan zijn verwondingen sterven. En dat is ook niet cool, show!

thewalkingdead-credits001Helaas weten we nog steeds niet wat er met Glenn is gebeurd. Vorige week zagen we een aflevering die draaide om Morgan, een kaasmaker en een geit, maar geen Glenn. Wat mij en heel veel anderen opviel is dat de naam van Steven Yeun, die Glenn speelt in de serie, uit de credits is verwijderd. En dit vind ik wel heel verdacht. Zonder dat we ook maar een definitief antwoord hebben gekregen over het lot van Glenn, is Yeun al verwijderd uit de credits. Acteurs als Sarah Wayne Callies en Emily Kinney zijn ook niet meteen uit de credits verwijderd na het overlijden van hun personages. Nee, Kinney was nog steeds een series regular toen Beth als een hallucinatie verscheen toen Tyreese op sterven lag.

thewalkingdead-creditsnoglennDe naam van Yeun is verwijderd in de aflevering “Here’s Not Here” (#6.04)

Glenn gaan we in een bepaalde vorm nog terugzien. Dit heeft The Walking Dead showrunner Scott M. Gimple al toegezegd. Dus waarom al Yeun uit de credits verwijderen? Al zou Glenn als walker te zien zijn dan verdient Yeun nog steeds zijn naam in de credits. Het lijkt of Gimple een spelletje probeert te spelen met het publiek en ik ken die spelletjes, want ik heb Buffy the Vampire Slayer gekeken. Joss Whedon was in het zesde seizoen zo gemeen om Amber Benson, ofwel Tara, aan de opening credits toe te voegen, voor het eerst sinds haar verschijning in seizoen 4. En in diezelfde aflevering ging Tara dood. Een trucje om de shock value te vergroten.

Door dit hele mysterieuze gedoe rondom de dood van Glenn geloof ik ook niet meer dat Glenn dood is. Ik hoop ook dat hij niet dood is, want hij is mijn favoriete personage. Ondanks alles wat er is gebeurd, had Glenn nog een goed hart. Daarom gaf hij keer op keer Nicholas nog een kans. Laat dit niet tot zijn dood leiden, show! Maar ik zou het wel zeer onwaarschijnlijk vinden als hij uit deze zeer lastige situatie weet te ontsnappen en weet te overleven.

Denk jij dat Glenn dood is?

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *