Sublime: Rhys Darby in The X-Files

In Sublime zetten we een uitzonderlijke performance van een acteur of actrice in de spotlight. Deze performance kan van een film of serie zijn, maar hoeft geen recente performance te zijn. Vandaag zetten we Rhys Darby in de spotlight die een hilarische gastrol speelde in The X-Files.

Rhys Darby is vooral bekend van de serie Flight of the Conchords, al ken ik hem zelf van zijn grappige bijrol in de komedie Yes Man, waarin hij de baas van Jim Carrey speelde. Ik vind dat Darby underrated is als acteur en was dan ook blij om hem afgelopen zaterdag te zien in de herhaling van The X-Files aflevering “Mulder & Scully Meet the Were-Monster” (#10.03).

Let op: spoilers voor “Mulder & Scully Meet the Were-Monster”

In deze X-Files aflevering speelt Darby een hagedis-achtig monster dat gebeten werd door een mens (ja, je las dat goed). Hierdoor verandert hij overdag in een mens genaamd Guy Mann en krijgt hij de drang om een baan te vinden die hij vervolgens haat. Dit levert een aantal hilarische scènes waarin Darby schittert, maar tegelijkertijd weet hij ook een sympathiek personage neer te zetten. Het is duidelijk geen makkelijk leven wanneer je als monster gebeten wordt door een mens.

Bekijk hier een scène uit “Mulder & Scully Meet the Were-Monster”:

Om Darby’s acteerprestatie echt te waarderen moet je eigenlijk de hele aflevering kijken.

Image credit: The X-Files Source

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *