Review: The Visit (2015)

poster-thevisitBecca (Olivia deJonge) en Tyler (Ed Oxenbould) gaan bij hun grootouders logeren wanneer hun moeder op vakantie gaat met haar nieuwe vriend. Al snel merken de twee dat er iets vreemds aan de hand is met hun opa en oma.

Beoordeling
Na een aantal big budget flops keert M. Night Shyamalan terug naar het horror genre met de low budget Blumhouse productie The Visit. In mijn belevenis is dit zijn beste film sinds The Village en die dateert uit 2004! The Visit oogt als een moderne variant van Hans & Grietje, gemaakt in found footage stijl. Becca is bezig met het maken van een documentaire van haar bezoek aan oma en opa en we zien alleen haar beelden en die van Tyler die haar helpt met filmen. Dit is heel anders dan we gewend zijn van Shyamalan, maar hij weet de spanning goed op te bouwen. De film is heel weird en je blijft je afvragen wat er in hemelsnaam mis is met hun grootouders. Ik was in ieder geval niet teleurgesteld door de ontknoping, al realiseer ik me wel dat niet iedereen deze film zal waarderen door alle weirdness.

De relatief onbekende Olivia deJonge en Ed Oxenbould spelen prima hoofdrollen. Deanna Dunagan en Peter McRobbie weten als de grootouders verontrustende rollen neer te zetten. Kathryn Hahn heeft een aardig bijrolletje als de moeder van Becca en Tyler.

Conclusie
The Visit is een vreemde film die niet iedereen zal waarderen, maar voor The Sixth Sense-regisseur M. Night Shyamalan is dit wel weer een stap in de goede richting.

rating-3halfstars

11 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *