Review: The Theory of Everything (2014)

poster-thetheoryofeverythingStephen Hawking heeft, ondanks zijn beperkingen, hele bijzondere dingen weten te presteren in zijn leven. In The Theory of Everything zijn die dingen maar een bijzaak. Wanneer Stephen (Eddie Redmayne, Les Misérables) in zijn studententijd Jane (Felicity Jones, Like Crazy) ontmoet, worden de twee al snel verliefd. Niet lang daarna wordt Stephen gediagnosticeerd met motorneuronziekte. Er werd gedacht dat hij nog maar 2 jaar te leven zou hebben. Jane trouwt met hem en verzorgt hem, maar die 2 jaren worden steeds meer jaren en de zorgt voor haar man valt zwaar naast de zorg voor hun kleine kinderen.

Beoordeling
The Theory of Everything is gebaseerd op het boek Travelling to Infinity: My Life with Stephen van Jane Hawking en vertelt het verhaal van haar relatie met de beroemde natuurkundige Stephen Hawking. Het is op zich een mooie film, maar één die mij niet pakte en met momenten vrij saai was. Ondanks dat de film gebaseerd was op het boek van Jane vond ik dat zij werd afgeschilderd als een zeurende huisvrouw die maar dankbaar moest zijn dat zij zo’n briljante man had. Ik had graag wat meer van Janes innerlijke belevingswereld gezien. Felicity Jones weet wel een prachtige prestatie neer te zetten als Jane, maar het is Eddie Redmayne die de show steelt met zijn sterke performance als Stephen. Je ziet hem transformeren in de Stephen Hawking zoals we hem vandaag de dag ook kennen. En zijn mooie prestatie heeft hem ook de Oscar voor beste acteur opgeleverd.

Conclusie
The Theory of Everything moet het vooral van de acteerprestaties van Redmayne en Jones hebben. Als je meer over Hawking zelf wil leren en zijn carrière kan je beter een documentaire bekijken.

rating-3halfstars

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *