Review: The Fault in Our Stars (2014)

poster-thefaultinourstarsHazel Lancaster (Shailene Woodley, Divergent), een tiener met uitgezaaide kanker in haar longen, ontmoet Augustus Waters (Ansel Elgort, Carrie) bij een steungroep voor mensen met kanker. De twee worden ondanks hun ziektes verliefd op elkaar.

Beoordeling
The Fault in Our Stars is gebaseerd op de bestseller van John Green. Het verhaal is simpel, maar mooi in beeld gebracht door regisseur Josh Boone. In Shailene Woodley hebben ze een uitstekende leading lady gevonden. Nooit is Woodley te zoetsappig of melodramatisch, maar vooral authentiek. Met deze rol bewijst ze één van de sterkste actrices van haar generatie te zijn. Ze krijgt prima tegenspel van Ansel Elgort, die wel iets te perfect overkomt op momenten, maar ook de kans krijgt meer van zich te laten zien. Dit heeft voornamelijk te maken met de manier waarop zijn rol is geschreven. Woodley en Elgort hebben voldoende chemistry, al is het wel vreemd om ze zo te zien nadat ze eerder zus en broer speelden in Divergent. Laura Dern speelt een goede bijrol als de moeder van Hazel.

The Fault in Our Stars is een mooie film, één waarbij ik zeker een traantje moest wegpinken. Wel vond ik het irritant dat in de eerste helft van de film Augustus neergezet wordt als de meest perfecte jongen op aarde wiens leven alleen maar in het teken van Hazel staat. Pas in de tweede helft van de film wordt zijn personage echt en komt er meer balans in de film.

rating-4stars

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *