Review: The Diabolical (2015)

poster-thediabolicalMadison (Ali Larter) en haar twee kinderen worden in huis geteisterd door een kwaadaardige entiteit. Wanneer zelfs de paranormale experts te bang zijn om hulp te bieden, probeert ze een alternatieve aanpak.

Beoordeling
Geloof me dat ik het echt kan waarderen als een (horror)film iets nieuws durft te proberen. The Diabolical oogt als de zoveelste bovennatuurlijke horror die we de afgelopen jaren voorgeschoteld kregen. Dat de film verrassend uit de hoek weet te komen heeft me dan ook verbaasd. Het is alleen jammer dat ze er zo’n saaie film van hebben gemaakt. Het idee, of twist als je het zo wil noemen, erachter is best aardig bedacht, maar ze doen er helaas zo weinig mee. The Diabolical gaat vrij lang in hetzelfde cirkeltje rond totdat we bij de zogenoemde twist komen en dan eindigt de film vrij abrupt. Iets meer uitleg was welkom geweest om er een volwaardige film van te maken.

Genre favoriet Ali Larter speelde eerder prima rollen in Final Destination 1 & 2 en Heroes, maar lijkt moeite te hebben om de matige dialogen natuurlijk over te brengen. Merrin Dungey, Arjun Gupta en Patrick Fischler doen hun best met hun beperkte bijrollen. De kindacteurs spelen prima.

Conclusie
Het is jammer dat The Diabolical het interessante concept niet beter wist uit te werken.

rating-3stars

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *