Review: The Boy (2016)

poster-theboyIn de hoop een tragische gebeurtenis achter zich te laten, neemt de Amerikaanse nanny Greta (Lauren Cohan) een baan aan in Engeland. Ze komt er al snel achter dat ze niet op een jongetje moet passen, maar op een pop genaamd Brahms. Hoewel zij zich van de ouders aan een lijstje met strikte regels moet houden, doet Greta dit niet met alle gevolgen van dien…

Beoordeling
Chucky. Billy. Annabelle. Die pop van Dead Silence. Allemaal creepy. En dat is de pop in horrorfilm The Boy ook. Je moet wel iets heel ergs hebben meegemaakt wil je liever in je eentje in een groot landhuis in the middle of nowhere blijven om een creepy pop te babysitten. Nu kan ik het Greta niet kwalijk nemen dat ze haar thuis achter zich heeft gelaten, maar meid, ga toch lekker iets anders doen. Helaas voor Greta doet ze dit niet. Langzaam denkt ze dat ze gek aan het worden is, want leeft Brahms nu wel of niet? Ook ik begon aan mezelf te twijfelen, want wat is hier nu aan de hand? The Boy is een trage zit en vraagt om wat geduld, maar wat mij betreft was het worth the wait.

Regisseur William Brent Bell, eerder verantwoordelijk voor de horrorfilm Stay Alive, levert een film af met een onbehaaglijk sfeertje waardoor The Boy ondanks zijn traagheid niet verveelt. Ik was positief verrast door de wending die de film nam en nee, die ga ik hier niet verklappen. In mijn belevenis verdient de film hierdoor een halve ster meer dan de 3 sterren die ik van plan was om te geven. In The Walking Dead-actrice Lauren Cohan hebben ze een goede leading lady gevonden. Ze weet de nodige sympathie op te wekken voor haar personage en dat kan niet makkelijk zijn als je de hoofdrol speelt in een film over het babysitten van een pop. Rupert Evans speelt een aardige bijrol.

Conclusie
The Boy is een trage horrorfilm die z’n tijd neemt om naar de (verrassende) ontknoping toe te werken.

rating-3halfstars


The Boy is nu te huur en te koop.

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *