Review: Minions (2015)

poster-minionsDe minions hebben maar één doel in het leven: om de meest verschrikkelijke schurken te dienen. Wanneer het weer eens mis is gegaan en de minions depressief raken, besluit Kevin om samen met Stuart en Bob om een nieuwe werkgever te zoeken. Ze komen terecht bij Scarlet Overkill, de eerste vrouwelijke superschurk.

Beoordeling
De minions kennen we natuurlijk van de Despicable Me films. De gele wezentjes werden zo populair dat ze hun eigen film kregen. Minions speelt zich af in de tijd voordat de minions voor Gru werken. In het begin van de film zien we ze verschillende ‘schurken’ dienen. Helaas was dit stuk bijna identiek aan de beelden die we al in de trailer voorbij zagen komen. Kevin, Stuart en Bob komen vervolgens al vrij snel bij Scarlet Overkill terecht. Ik vond Scarlet als schurk minder geslaagd dan Gru van de Despicable Me films, want eigenlijk doet ze niet zoveel behalve zichzelf geweldig vinden en boos worden. Gru vind ik grappiger als personage. Ik had liever een Minions film gezien waarin de focus inderdaad ligt op de minions zelf, maar met Gru en de meiden in de bijrollen in plaats van Scarlet. Ook had ik het leuk gevonden als de focus niet op maar drie minions lag, al was Bob met zijn teddy wel heel cute! Het verhaal is helaas dus niet erg bijzonder. Gelukkig bevat de film voldoende grappige momenten en is Minions toch een vermakelijke film geworden.

Ik heb de originele versie gezien met stemmen van Sandra Bullock, Jon Hamm, Michael Keaton, Allison Janney en Geoffrey Rush. Op een gegeven moment werd ik wel een beetje moe van het gebrabbel van de minions en vroeg ik mij af of ondertiteling niet handig was geweest. Wat dat betreft komen de minions toch beter tot hun recht als sidekicks van Gru. Minions heb ik ook in 3D gezien, maar zoals ik had verwacht voegde dit niets toe aan de film.

rating-3halfstars

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *