Review: Deadpool (2016)

poster-deadpoolHuurling Wade Wilson (Ryan Reynolds) wordt gediagnosticeerd met terminale kanker. Een mysterieuze man (Jed Rees) beweert dat hij een manier weet om hem te genezen. Zo valt Wade in de handen van de gewetenloze Ajax (Ed Skrein) die hem genezende krachten geeft, maar hem ook gruwelijk misvormd achterlaat. Wade is uit op wraak en gaat als zijn alter ego Deadpool op zoek naar Ajax.

Beoordeling
Ryan Reynolds beschikt over een groot doorzettingsvermogen, want het heeft jaren geduurd om een Deadpool film de bios in te krijgen. Nadat hij eerder een minder mondige versie van Deadpool speelde in X-Men Origins: Wolverine, speelt hij nu de Deadpool die we kennen van de comics. Een rol die op zijn (perfecte) lijf geschreven lijkt te zijn, want Reynolds weet de scherpe humor van Wade perfect over te brengen. De film zelf begint al sterk met een flinke dosis zelfspot gedurende de opening credits en ook de rest van de film stelt niet teleur. Tim Miller, die zijn regie debuut maakt met Deadpool, weet een goede balans te vinden tussen actie en humor. Het verhaal is misschien niet ijzersterk, maar de uitvoering verdient bonuspunten. Erg enthousiast werd ik niet van Colossus en Negasonic Teenage Warhead, de enige twee X-Men die we in de film tegenkomen, al had Colossus wel zijn grappige momenten. Deadpool zelf heeft ook commentaar op het gebrek aan X-Men wat ik dan wel weer kan waarderen.

Homeland-actrice Morena Baccarin is goed gecast als Vanessa, de love interest van Wade. Zij heeft de chemistry met Reynolds die nodig is om het liefdesverhaal te verkopen. Ed Skrein, vorig jaar nog te zien als de nieuwe Transporter, speelt een adequate rol als Britse bad guy. Gina Carano, Jed Rees en T.J. Miller spelen leuke bijrollen.

Conclusie
Eigenlijk moet je niet teveel lezen over Deadpool. Deadpool zou willen dat je hem zelf in de bios gaat bewonderen.

rating-4halfstars

13 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *