Review: Creep (2014)

poster-creepCreep heeft maar één ster op Netflix en dat is onterecht. Het is een klein, spannend horrorfilmpje die weliswaar niet bij iedereen in de smaak zal vallen, maar wel meer verdient dan één ster. We moeten Creep overigens niet verwarren met de gelijknamige horrorfilm uit 2004 met Franka Potente in de hoofdrol waarin zij vast komt te zitten in een metrostation.

Het verhaal
In Creep reageert Aaron (Patrick Brice) op een advertentie van Josef (Mark Duplass) om wat extra geld te verdienen. Josef vertelt dat hij terminaal ziek is en graag een soort videodagboek voor zijn ongeboren kind wil maken. Aan Aaron de taak om hem een dag te volgen met een camera om zijn activiteiten vast te leggen.

Beoordeling
Josef is een vreemde snuiter. Net als Aaron weet je niet goed wat je moet verwachten al heb je als kijker wel het gevoel dat er iets ergs gaat gebeuren. Creep weet wat dat betreft goed met je verwachtingen te spelen. Met momenten komt de film onverwachts uit de hoek en je blijft gissen hoe het verhaal verder zal gaan. Ik heb tijdens het kijken allerlei theorieën gehad, waaronder dat Josef een weerwolf is. Dat klinkt misschien vergezocht, maar met Creep weet je het gewoon niet! De spanning zit er goed in en dat is knap voor een film met in totaal maar twee acteurs die in beeld komen en zonder flashy special effects.

Patrick Brice en Mark Duplass zijn niet alleen de hoofdrolspelers, maar zij zijn ook verantwoordelijk voor de film zelf. Brice is de regisseur van Creep en samen met Duplass heeft hij de film geschreven. Ze vormen een goed team samen al moet de film het vooral hebben van de performance die Duplass neerzet. Duplass vond ik onlangs in The Lazarus Effect uitstralingsloos en een saaie keus voor de hoofdrol. In Creep zet hij Josef perfect neer. Net ambigu genoeg dat je blijft twijfelen aan zijn intenties en creepy is Duplass zeker in deze film!

Conclusie
Creep is één van de betere Blumhouse producties. Geef de film een kans!

rating-3halfstars

9 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *