Review: 4th Man Out (2015)

poster-4thmanoutAdam (Evan Todd) is werkzaam als automonteur in een kleine stad. Hij houdt van pokeren, sport kijken en omgaan met zijn beste vrienden Chris (Parker Young), Nick (Chord Overstreet) en Ortu (Jon Gabrus). Op een dag besluit hij zijn vrienden de waarheid te vertellen: hij houdt van mannen. Wat volgt is een verhaal over vriendschap en acceptatie.

Beoordeling
4th Man Out staat op Netflix en trok mijn aandacht door de aanwezigheid van Chord Overstreet, beter bekend als Sam van de serie Glee. Hoewel ik lage verwachtingen had toen ik de film ging kijken, heeft 4th Man Out me positief verrast door het hoge feel good gehalte en het goede acteerwerk. Er wordt op een sensitieve manier omgegaan met de coming out van Adam. De vrienden weten niet goed hoe ze zich moeten gedragen, maar doen hun best. Dit voelt natuurlijk aan net als de worsteling van Adam zelf om steeds verder uit de kast te komen, zoals naar zijn ouders toe en op het werk.

De focus ligt vooral op de vriendschap tussen Adam en Chris. Dankzij het frisse script en de fijne acteerprestaties van Evan Todd en Parker Young voelt het nooit alsof we naar stereotypes aan het kijken zijn, maar naar echte mensen. De rollen van Chord Overstreet en Jon Gabrus zijn helaas minder goed uitgewerkt. Zij zorgen vooral voor de comic relief.

Conclusie
4th Man Out is een fijne feel good movie over vriendschap en acceptatie.

rating-4stars

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *