Recap: The Voice of Holland – seizoen 2 / liveshows #3

We zijn alweer bij liveshow #3! Afgelopen vrijdag waren Team Angela en Team Nick & Simon weer aan de beurt. Marloes mocht samen met Jessie J de show openen. Ze zongen samen Price Tag en toen vonden vriendje en ik het toch weer heel jammer dat Lennie er niet meer bij was. Marloes kan heel goed zingen, maar kwam met dit nummer niet goed uit de verf. En wat hebben ze trouwens met Marloes gedaan? Ze zag er veels te trashy uit. Jammer.

Vervolgens komt er een stukje over dat het WNF 50 jaar bestaat en Within Temptation geeft Team Angela performance tips.

1. Laura Estévez – Trouble
Trouble van Pink is een leuk nummer, maar niet een goede keuze voor een show als The Voice. Laura staat op het podium zonder dansers, wat wel raar is voor zo’n energiek nummer. Het was eigenlijk gewoon saai. Marco vindt dat er niemand in de competitie is met een stem als die van haar. Hij vond het nummer een gewaagde keuze, maar ‘het pleit voor je,’ aldus Marco. Angela hoopt heel erg dat Laura stemmen krijgt, want Laura werkt zo hard en ze gaat zo lekker uit haar plaat.

2. Chris Hordijk – When I Get You Alone
Chris zingt zoals altijd goed, maar bij hem krijg ik het gevoel dat er vechtlust ontbreekt. De enige keer dat ik hem er echt voor heb zien gaan, was tijdens de battle. Roel vond het te gek. Hij vindt dat je veel lef nodig hebt om dit liedje te kiezen, maar geeft later aan dat Chris alles kan zingen. Simon wilde niet dat het dansen ten koste van de zang kwam en Nick denkt dat Chris de verrassing van The Voice kan worden.

3. Rodney Elzer – Everlasting Love
Na Mandy en Everlasting Love is het duidelijk dat Rodney een voorkeur heeft voor een bepaald genre. Roel vond dat hij het nummer goed had gezongen, alleen hoeft hij van hem het nummer niet te beginnen met ad libs. Angela vindt dat Rodney groei doormaakt en dat hij uitstekend had gezongen.

Team Angela, inclusief Angela, zingt voor het WNF Beautiful Day. Om eerlijk te zijn was het optreden van de groep niet goed. En om heel eerlijk te zijn was vooral Angela niet om aan te horen. We zaten op de bank met plaatsvervangende schaamte. Volgend seizoen maar Jacqueline Govaert? Anouk? Trijntje?

4. Marloes van Ommen – Since U Been Gone
Roel vroeg zich 2 weken geleden af wie Marloes is. Deze week geen diva-nummer en gekleed in een trashy outfit. Dus dit is wie Marloes is dan? Breng diva Marloes dan maar weer terug. Marco snapte niet waarom ze de vorige keer in de sing off stond. Deze week vond hij het 1e couplet te laag. Nick vindt dat ze een waanzinnig moeilijke zanglijn goed heeft gezonden. Verder noemde hij iets over het grijze muis effect. Simon vond dat ze het fantastisch had gedaan.

5. Erwin Nyhoff – Always on My Mind
Na zijn slechte optreden in de eerste liveshow, maakt Erwin het goed met dit nummer. Roel vind Erwin een geval apart. Hij wilt gewoon dat Erwin zo mooi mogelijk staat te zingen. Roel denkt dat als Erwin een theatertour zou doen, dat het uitverkocht zal zijn. Angela gunt het Erwin zo dat hij zo ver komt in dit programma. Ja, dat hebben we gemerkt, Angela.

6. Danjil Tuhumena – Chariot
Goed optreden, behalve in het hoog. Marco vond dat Danjil als een dieseltje op gang kwam, maar de muzikaliteit, die spat er vanaf. Simon geeft aan dat ze werken aan Danjils openheid. Hij vond het heel goed, op het hoge na. Ook Nick hoorde schoonheidsfoutjes en denkt dat er nog winst te behalen valt.

7. Niels Geusebroek – Save the World
Niels is het stabiele factor in Team Angela. Hij is steeds weer goed. Marco vond dat Niels het liedje naar zich toe had getrokken. Geloofwaardigheid vindt hij belangrijk. Hij vond het heerlijk om naar Niels te kijken en te luisteren. Angela vindt dat hij zo’n goede eigen sound heeft. Ze is heel tevreden.

Team Nick & Simon zingt ook een nummer voor het WNF. Ze zingen Waiting on the World to Change. Niet bepaald een uitdaging voor Danjil en Chris. Het was hun auditienummer bij de blind auditions. In tegenstelling tot Team Angela, kan Team N&S wel een goed optreden afleveren.

8. Charly Luske – Run to You
Wat is Charly weer goed. Hij klinkt heel professioneel. Roel vindt zijn stem waanzinnig. Hij vindt dat Charly heeft wat een poprock zanger moet hebben. Marco geeft aan dat het niet makkelijk is om met de favorietenrol om te gaan, maar hij doet het formidabel. Hij is wel nieuwsgierig of Charly ook iets kleins kan zingen, iets intiems. Nick gelooft elk woord dat hij zingt. Hij zegt dat je niet zomaar de favorietenrol krijgt, die verdien je.

Aan het begin van de Results Show is er nog een groepsoptreden. Ze zingen Earth Song van Michale Jackson. Het is een aardig optreden. Charly heeft een goede uithaal.

Wie moeten er naar huis?

Team Angela
De twee kandidaten met de meeste stemmen gaan meteen door naar de volgende liveshow. De overige twee kandidaten staan in de sing off. Erwin en Niels zijn door en dus moeten Rodney en Laura herkansen.

Team Nick & Simon
Charly en Chris hebben de meeste stemmen gekregen en gaan door naar de volgende liveshow. Marloes en Danjil moeten herkansen.

Sing off – Team Angela
Rodney en Laura treden opnieuw op. Ze doen het niet veel anders dan de eerste keer. Angela vindt dat ze allebei spatzuiver hebben gezongen. Ze kiest voor Laura, omdat zij meer risico neemt. Rodney neemt afscheid.

Sing off – Team Nick & Simon
Marloes probeert tijdens haar optreden boven de muziek uit te zingen. Danjil doet het goed. Simon geeft aan dat ze de uitslag van de sing off wilden af laten hangen, maar daar hadden ze uiteindelijk niets aan. Hij vindt Marloes zo strijdbaar. Ze schuwt het moeilijke niet. Danjil vindt hij zo muzikaal. Simon zal er zijn leven lang jaloers op zijn. Hij vindt het moeilijk om te zeggen, maar hij kiest voor Marloes. Helaas moet Danjil naar huis.

De stand van zaken na liveshow #3.

Team Marco – Iris Kroes , Marieke Dollekamp, Sharon Doorson en Bart Brandjes.
Team Angela – Erwin Nyhoff, Laura Estévez en Niels Geusebroek.
Team Nick & Simon – Marloes van Ommen, Charly Luske en Chris Hordijk.
Team Roel – Wouter Vink, Michelle Flemming, Paul Turner en Guy Barzily.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *