Recap: The Voice of Holland – seizoen 2 / liveshows #2

Special guest van de tweede liveshow is Michael Bublé. Samen met Michelle zingt hij Everything. Michelle was goed. Om eerlijk te zijn had ik wel wat meer van Michael verwacht. Zijn tweede optreden tijdens de Results show was beter overigens.

Vanavond treden de kandidaten van coaches Marco en Roel op. Opnieuw moeten er 2 kandidaten per team afvallen.

1. Sharon Doorson – Ain’t No Other Man
Sharon opent de show met Christina’s Ain’t No Other Man. Ze is een knappe meid, maar die verschrikkelijke outfit staat zelfs haar niet. Sharon zet wel weer een goede performance neer. Angela vond haar optreden fantastisch. Marco vond dat ze het liedje als een maatpak aan trok.

2. Christopher Max – Kiss From a Rose
Er klinkt iets off. Microfoon? Geluid? Gitaar? Christopher heeft een goede rockstem en komt met dit rustige nummer niet goed uit de verf. Simon vindt het een goede eigen versie. Het theatrale hoeft van hem niet zo, maar hij was positief verrast door Christopher. Nick vond dat hij in het hoge flink de mist in ging. Roel is erg benieuwd wat het publiek vindt. Hij was niet zo blij dat Christopher een microfoon van €3000 op de grond had gegooid.

3. Iris Kroes – Foolish Games
Harpmeisje Iris treedt op met harp. Ik word een beetje onrustig van die harp. Simon had van A tot Z weer kippenvel. Hij vindt wel dat ze aan haar Engelse uitspraak moet werken, maar hij geeft haar een ruime, dikke voldoende. Nick vond het prachtig, heel warm en smaakvol, maar denkt dat er met haar uitspraak ook winst te behalen is. Marco vindt dat maar weinig mensen het vertellende stuk zo kunnen doen als Iris.

4. Guy Barzily – Saving All My Love for You
Dat was mooi. Maar vriendje vond het niet zo bijzonder, maar denkt dat het door de keuze van het nummer komt. Angela vond het niet spatzuiver. Roel vond dat Guy het goed maakte door emotie te laten zien.

5. Ivanildo Kembel – Perfectly Lonely
Ik kon mijn aandacht niet bij Ivanildo’s optreden houden. Het nummer vond ik niet bijzonder, maar Ivanildo deed het wel aardig. Simon vond het een goed optreden, maar netjes binnen de lijntjes. Hij maakte het op het eind wel goed met de uithalen. Nick vond dat Ivanildo zijn eigen interpretatie gaf aan het nummer en hij bewoog lekker. Eigenlijk vond hij er niets op aan te merken.

6. Michelle Flemming – River Deep, Mountain High
Na de Glee versie zo vaak gehoord te hebben, had ik dit nummer wel met iets meer power verwacht. Angela vond het een power song en Michelle een power chick. Ze vond het een lastig nummer, maar ze vond dat Michelle zich er goed doorheen had geslagen. Roel vond dat ze het fantastisch had gedaan, maar vindt Michelle te streng voor zichzelf.


7. Marieke Dollekamp – How Am I Supposed to Live Without You
Marieke is wat mij betreft de MVP van de avond. Ze is tot nu toe elk optreden goed geweest en dat was vanavond niet anders. Angela vindt dat Marieke kan zingen als een gek, maar ze wilt meer van Marieke zelf zien of horen. Marco vindt haar een fijn mens om mee te werken. Ze heeft goede werkethos.

8. Sascha van Beek – You Know I’m No Good
Sascha’s stem is nog steeds niet mijn ding. Simon vond dat ze mooi acteerde en hij vindt dat ze een unieke, herkenbare stem heeft. Nick vindt haar een enorm talent. Hij geeft aan dat hij haar timing laidback vond en dat daardoor de catchiness van het nummer wel verloren ging. Roel is fan van haar.

9. Nora Dalal – There You’ll Be
Ik wil Nora graag goed vinden, maar ze maakt het me lastig met dit nummer. Angela geeft aan dat heel Raffish aan haar voorbij is gegaan en dat Marco wel durft om zo’n nummer te kiezen. Ze vindt het eigenlijk een te lastig nummer voor de eerste liveshow, maar ze vond dat Nora het geweldig had gedaan. Marco vindt dat Nora vrouwelijkheid in de muziek stopt en hij had genoten van haar optreden.

10. Wouter Vink – I Don’t Want to Be
Wouter begint heel sterk. Hij verrast me steeds opnieuw. Nick vindt dat hij klinkt als ruwe bolster, blanke pit. Hij vond het heel natuurlijk, stevig gezongen. Ook Simon wordt steeds verrast door Wouter. Hij hoort wel steeds een andere Wouter en denkt dat dat een nadeel kan zijn.

11. Bart Brandjes – Let’s Stay Together
Let’s Stay Together van Al Green is één van mijn favoriete nummers, dus ik ben wel een beetje kritisch. Ik miste gevoel bij Bart toen hij het zong. Angela vind hem een vreemde eend in de bijt, maar een hele interessante. Ze vindt dat hij het geflikt heeft om dit nummer in 1 minuut 20 te zingen. Marco vindt Bart een aparte man in alles. Hij zingt nooit een liedje 2 keer hetzelfde.

Voordat Paul zijn nummer mag zingen, mag Marieke samen met Marco Wereld Zonder Jou zingen. Ze is weer erg goed.

12. Paul Turner – Thunder in My Heart
Ik zou Paul wel een keer een serieus nummer willen horen zingen. Ik ben benieuwd hoe dat zou klinken. Simon vindt hem een heerlijk prettig gestoorde, echte entertainer. Nick vindt het een goed optreden. Niemand had door dat zijn timing off was. Roel vond dat we even op planeet Paul Turner waren. Hij geeft aan dat ze aan zijn timing gaan werken en dat het een genot is om met hem te werken.

Wie moeten er naar huis?

Team Marco
De drie kandidaten met de meeste stemmen zijn meteen door naar de volgende liveshow en dat zijn Iris, Marieke en Bart. Nora, Ivanildo en Sharon zijn nog over en het blijkt dat Ivanildo de minste stemmen heeft gekregen en naar huis moet. De Raffish meiden staan later in de sing off.

Team Roel
Van team Roel heeft het publiek het meest gestemd op Wouter, Paul en Guy. Christopher, Sascha en Michelle zijn nog over. Christopher heeft de minste stemmen gekregen en in Christopher Max-style neemt hij afscheid. Sascha en Michelle staan later in de sing off.

Sing off – Team Marco
Sharon klinkt tijdens de sing off beter dan eerder op de avond. Nora klinkt hetzelfde, maar probeert op het eind de boel te redden met een mooie uithaal. Marco geeft aan dat hij lang zijn best heeft gedaan om de Raffish meiden uit elkaar te houden. Hij vindt het moeilijk, maar zegt dat hij vindt dat één van de meiden niet eens in de sing off had mogen staan en dat is Sharon. Nora moet naar huis.

Sing off – Team Roel
Michelle gaat opnieuw los met River Deep, Mountain High. Sascha’s stem trekt me nog steeds niet met You Know I’m No Good. Mijn keuze is snel gemaakt. Hetzelfde lijkt te gelden voor Roel. Hij had nooit gedacht dat ze hier samen zouden staan, maar hij moet er één laten gaan. Hij kiest om de kandidaat te houden met de sterkste ontwikkeling en de snelste groeicurve en dat is Michelle. Sascha gaat naar huis.

De stand van zaken na liveshow #2.

Team Marco – Iris Kroes , Marieke Dollekamp, Sharon Doorson en Bart Brandjes.
Team Angela – Erwin Nyhoff, Laura Estévez, Niels Geusebroek en Rodney Elzer.
Team Nick & Simon – Marloes van Ommen, Charly Luske, Chris Hordijk en Danjil Tuhumena.
Team Roel – Wouter Vink, Michelle Flemming, Paul Turner en Guy Barzily.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *