Recap: The Voice of Holland – seizoen 2 / liveshows #1

De eerste liveshow begint met een optreden van Lenny Kravitz. Jomy en Laura mogen met hem het podium op. Voor Jomy was het een droom en het maakte Laura intens gelukkig horen we later wanneer Winston de dames spreekt.

Tijdens de eerste liveshow treden alle kandidaten van Angela en Nick & Simon op. Aan het eind van de avond vallen er per team 2 kandidaten af. Volgende week mogen de kandidaten van Marco en Roel optreden.

1. Emmanuel Anning – Rolling in the Deep
Emmanuel is de eerste kandidaat die mag optreden. Hij is een charismatische zanger, maar dat is met dit nummer misschien zijn valkuil. Rolling in the Deep is geen vrolijk, gezellig nummer en dat probeert hij er wel van te maken. Marco vindt Emmanuels grote smile zijn pluspunt, maar vindt wel dat hij zijn zinnen af moet maken. Nick vindt hem een artiest. Simon maakt een grapje dat Lenny Kravitz in zijn voorprogramma stond.

2. Daniël van der Zee – Promise Me
Ik vind Daniël een goede zanger, maar dit is zijn slechtste optreden tot nu toe. Jammer dat hij dit nummer heeft gekozen/moest doen. Roel heeft het idee dat Daniël het zwaar had en vond zijn optreden niet overtuigend genoeg.

3. Danjil Tuhumena – Another Day
Jeetje, wat een stomme klok op het podium. Maar goed, Danjil doet het een stuk beter dan bij de battle. En zo achteraf gezien geeft hij één van de beste optredens van de avond. Roel vond dat Danjil de zaal in de fik had gezet met een kabbelend liedje. Hij heeft echt zitten genieten. Simon vertelt dat Nick nog steeds gitaarles van Danjil wilt en dat ze gelijk hadden om hem mee te nemen naar de liveshows.

Eerder hebben de kandidaten van beide teams James Morrison mogen ontmoeten. In het filmpje zien we dat beide teams een nummer van Morrison moeten zingen en hij mag het winnende team aanwijzen. Hij kiest voor team Nick & Simon. Zelfs Angela vond haar eigen team niet goed.

4.  Erwin Nyhoff – Go Your Own Way
Erwin heeft duidelijk stemproblemen. Marco vertelt dat Erwin net een keelontsteking heeft gehad en Angela heeft het over een luchtweginfectie. Naast zijn vocale beperking was het optreden zelf ook gewoon.. raar. Ook vriendje wist niet wat hij er van moest denken.

5. Marloes van Ommen – Listen
Marloes is echt een goede zangeres, maar ze moet niet steeds van die diva nummers kiezen. Roel vindt dat ze het nummer fantastisch gezongen, maar vraagt zich af wie Marloes is. Hij vindt dat ze geen mensen zoeken die Beyonce kunnen nazingen. Nick vond het een risicovolle keuze, maar wel een geslaagde keuze.

6. Gino Emnes – Still Haven’t Found What I’m Looking For
Gino maakt een musical entree en niet eens qua zang dit keer. Dit nummer moet je klein houden. Maar goed, het was nog steeds beter dan Erwin. Marco vindt hem echt een performer, maar geschoold. Hij vindt dat je er toneel door kan horen. Hij voelt niet genoeg pop of soul om een plaat te maken.

7. Jomy Boky – I’ll Be There
Jomy heeft een jurk van Beyoncé aan, waar ze het wel twee keer over hebben gedurende de hele uitzending. Roel vindt het een mooi liedje, mooi gezongen en een mooie jurk, maar vraagt zich af wat Jomy er zelf van vond. Hij wilt vermaakt worden door haar of dat ze tenminste doet alsof. Simon geeft haar een dikke voldoende.

8. Laura Estévez – Mama Do
Tja, dit nummer is niet mijn ding. Marco complimenteert haar over de manier waarop ze het nummer heeft opgebouwd. Angela vond haar stem en timing helemaal te gek.

9. Chris Hordijk – Drops of Jupiter
Chris zingt goed. Redelijk voorzichtig, maar professioneel. Roel noemt Chris the Voice. Simon vindt dat Chris een unieke stem heeft en dat hij niet zo kritisch moet zijn, want het was top. Nick vindt dat Chris het meest internationale geluid heeft van alle kandidaten.

10. Rodney Elzer – Mandy
Rodney zingt het nummer voor zijn overleden buurmeisje (dacht ik). Marco had het over inleving… ofzo. Sorry Rodney, ik was niet goed aan het opletten tijdens je optreden. Angela vindt hem een geweldige crooner (ter verduidelijking, mensen als Michael Bublé en Elvis Costello worden crooners genoemd).

11. Charly Luske – Have a Little Faith in Me
Charly geeft één van de beste optredens van de avond. Marco vindt hem elke keer beter worden en hij vindt dat hij het beeld dat mensen van hem hebben, bevestigt. Simon vond zijn repetitie vele malen beter.

Nick en Simon treden op met hun kandidaten. Ze zingen Somebody to Love van Queen. Danjil en Charly zijn erg goed. Chris komt er moeilijk bovenuit.

12. Niels Geusebroek – Here Without You
Niels is de laatste kandidaat van de avond. Hij zingt goed, maar hij wordt teveel overstemd door de muziek. Jammer. Roel is een fan van Niels, maar wilt meer energie zien, meer vuurwerk. Angela vindt hem een steady factor. Hij is er altijd. Wat een geweldige feedback weer, Angela.

Wie moeten naar huis?

Team Angela
De drie kandidaten met de meeste stemmen gaan meteen door naar de volgende liveshow en dat zijn Niels, Rodney en Erwin. Daniël, Gino en Laura zijn nog over. De kandidaat met de minste stemmen moet naar huis, de andere twee staan in de sing off. Het is Gino die naar huis moet. Daniël en Laura moeten later herkansen.

Team Nick & Simon
Chris, Charly en Danjil hebben de meeste stemmen gekregen van het publiek en zijn door. Jomy, Emmanuel en Marloes blijven over. Jomy blijkt de minste stemmen te hebben gekregen en moet naar huis. Emmanuel en Marloes moeten later ook herkansen.

Sing off – Team Angela
Daniël zingt opnieuw Promise Me. Hij staat er een stuk relaxter bij dan tijdens zijn eerste optreden en hij klinkt ook een stuk beter. Laura doet opnieuw haar ding. Angela vindt dat Daniël een prachtige stem heeft, maar vindt dat Laura niet eens in de sing off had mogen staan. Ze kiest voor Laura en Daniël moet naar huis.

Sing off – Team Nick & Simon
Emmanuel en Marloes doen het allebei goed. Emmanuel is beter dan tijdens zijn eerste optreden van de avond, maar goed, nog steeds is er een gebrek aan inleving wat mij betreft. Nick & Simon kiezen voor Marloes.

De stand van zaken na liveshow #1.

Team Marco – Iris Kroes, Marieke Dollekamp, Nora Dalal, Sharon Doorson, Bart Brandjes en Ivanildo Kembel.
Team Angela – Erwin Nyhoff, Laura Estévez, Niels Geusebroek en Rodney Elzer.
Team Nick & Simon – Marloes van Ommen, Charly Luske, Chris Hordijk en Danjil Tuhumena.
Team Roel – Sascha van Beek, Wouter Vink, Michelle Flemming, Paul Turner, Christopher Max en Guy Barzily.

Alle nummers van liveshow #1 zijn te downloaden via iTunes, behalve Go Your Own Way van Erwin. Van hem is zijn auditie-nummer, The River, te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *