Recap: The Voice of Holland – seizoen 2 / halve finale!

Nou ja.. recap? Ik ga niet de hele show doornemen, maar wel wat gedachtes op een rijtje zetten.

Iris was de grote verrassing van de avond. Ik had haar al afgeschreven en Sharon naar de finale zien gaan. Maar eindelijk maakte Iris de hoge verwachtingen van haar blind audition waar. Haar uitvoering van Metallica’s Nothing Else Matters was prachtig. Dit was een heel slimme keuze. Iris was gisteren de betere van de twee, maar Sharon vond ik beter presteren alle shows bij elkaar genomen.

Paul had ook een goede avond. Hij is alle shows nog nooit vocaal zo sterk geweest. Om te beginnen met zijn eigen optreden. Reach Out, I’ll Be There is een nummer dat veel beter bij zijn stem past dan bijvoorbeeld dat nummer van Gotye. Dus dit was ook een slimme keus. En daarnaast hebben we Paul eindelijk eens serieus een nummer horen zingen! Hier zat ik al weken op te wachten. Ik heb erg genoten van zijn duet met Wouter. Waarom kunnen we dat nummer niet downloaden via iTunes?

Normaal gesproken kan ik het nummer Pokerface helemaal niet waarderen. Maar dankzij Chris Hordijk nu wel. Hij leverde weer een sterk optreden af. Na zijn mooie optreden van vorige week ben ik teleurgesteld dat Niels deze week voor het nummer Titanium ging. Zijn geluid werd overstemd door alle hoepla om hem heen.

De uitslag

De coaches hebben 100 punten te verdelen over hun 2 kandidaten. Angela geeft Erwin 55 punten en Niels dus 45. Wanneer de stemmen van het publiek erbij worden opgeteld heeft Erwin net iets meer dan Niels. Ik baalde zwaar! Niet Niels, maar Erwin naar de finale. Maar goed, het was al lang duidelijk waar de voorkeur van Angela lag. Gelukkig doet ze volgend seizoen niet meer mee. Hoera!

De andere coaches hebben niet zo’n duidelijke voorkeur of spreken die gewoon niet uit. Marco geeft Iris 51 punten en Sharon 49. Iris gaat glansrijk door. Als ik het me goed herinner kreeg Wouter van Roel de 51 punten en Paul 49 punten. Paul gaat ondanks deze achterstand toch door naar de finale, maar het scheelt niet veel.

En dan de spannendste “battle” van de avond. Gaat publiekslieveling Charly of Chris naar de finale? Nick & Simon geven Charly de 51 punten en Chris krijgt 49 punten. Chris hoeft zich niet lang zorgen te maken, want hij wint met een aardig verschil van Charly.

Volgende week staan dus Chris, Paul, Iris en Erwin in de finale en dan zie ik Chris de grote winnaar van de avond worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *