Recap: The Voice of Holland – seizoen 2 / battles #2

Battles 2 met Paul Turner! Harpmeisje Iris! DE Erwin!

1. Laura Estevez vs Soumia Abalhaja – Sweet Child O’ Mine
Weer Sweet Child O’ Mine, maar vandaag de Sheryl Crow versie volgens Angela. Soumia blijkt wereldkampioene thaiboksen te zijn en ze wilt de vloer vegen met Laura, die Van Dik Hout kent. De rehearsal klinkt niet goed en beide dames zijn niet van de tweede stem doen. Het is uiteindelijk een echte battle. Marco vindt dat Soumia het nummer naar zich toe trekt en kiest voor haar. Roel zou daarentegen Laura’s stem herkennen op de radio en kiest voor Laura. Uiteindelijk kiest Angela voor degene met de meeste kilometers en dat is Laura.

2. Emmanuel Anning vs Laurie Reijs – Face in the Crowd
Emmanuel en Laurie zijn gekozen, omdat bij beide hun performance tijdens de blind auditions de zang overschaduwde. Eigenlijk vind ik het maar een beetje een saaie battle. Vriendje is positiever en vindt Emmanuel erg goed. Angela vindt dat Emmanuel geweldig begon en Laurie zat er niet in, ook al herpakte ze zich later. Marco kwam maar moeilijk los van de stem van Trijntje Oosterhuis. Nick en Simon kiezen voor Emmanuel, omdat ze vonden dat hij duidelijk beter had gepresteerd, ondanks dat de moeilijkheidsgraad voor Laurie hoger was.

3. Iris Kroes vs Miguel van Dillenburg – Set Fire to the Rain
Marco kiest voor een nummer van Adele, wat natuurlijk super is voor Iris, die tijdens haar auditie ook iets van Adele zong. Ik dacht dat Miguel bij voorbaat kansloos was door de keuze voor dit nummer, maar Iris had er meer moeite mee dan verwacht. Iris krijgt mijn stem, omdat ik haar tenminste kan verstaan. Bij Miguel was het soms lastig om hem te verstaan. Roel kiest vanwege de laatste uithaal voor Iris. Nick vond Iris de meest indrukwekkende performance geven. Marco vertelt dat hij steeds moest twijfelen, maar geeft aan dat Iris op het laatste moment heeft gewonnen.

4. Danjil Tuhumena vs Jeevan Chopra – Father and Friend
N&S geven aan dat ze veel zingende gitaristen voorbij zijn komen. Ze willen weten welke zingende gitarist zich onderscheidt van de ander. Danjil vindt dat Jeevan op Ali B. lijkt. Jeevan geeft aan dat hij dit vaker te horen krijgt en joh, hij is er niet blij mee. De coaches zijn niet zo blij met hun optreden. Angela werd niet helemaal weggeblazen door de mannen en vond dat Jeevan niet altijd even zuiver zong. Roel zag een soort angst in Jeevans ogen en vond dat Danjil zich helemaal ging focussen op Jeevan en dat hij zich daardoor liet meeslepen. Danjil is door, omdat hij het minst qua kwaliteit heeft ingeboekt. Jammer van deze battle. Blij dat Danjil door is, maar hij werd inderdaad naar beneden gehaald door Jeevan.


5. Erwin Nyhoff vs Carmen de Vries – Dancing in the Dark
Ik ga niet eens proberen om Angela’s motivatie uit te leggen waarom ze deze 2 mensen bij elkaar heeft gezet. Ze kiest voor Dancing in the Dark van Bruce Springsteen. Hmmm Erwin deed The River van Bruce tijdens de audities, zo geef je iemand wel een voordeel. Zie ook Iris vs Miguel. Carmen zegt het nummer niet te kennen. Kom op zeg, niet bepaald een onbekend nummer. En pop culture liefhebbers weten natuurlijk dat Courteney Cox in de videoclip zat. Maar goed, dit is een beetje een omgekeerd verhaal van Danjil en Jeevan. Carmen wordt juist beter door met Erwin te performen. De coaches kiezen allemaal voor Erwin, dus ook Angela en Erwin mag door.

6. Daan Meijer vs Jomy Boky – She’s So High
Daan en Jomy worden bij elkaar gezet vanwege hun rockstemmen. Jomy kent het nummer van Tal Bachman niet, wat me tot twee conclusies brengt. 1) Ze heeft nooit Dawson’s Creek gekeken en 2) toen Noorse Idols winnaar Kurt Nilsen in 2004 het nummer uitbracht, ze nooit naar de radio luisterde of de tv heeft aangezet. Angela vindt Daan zo leuk, maar denkt dat Nick & Simon voor Jomy gaan. Marco weet zeker dat ze voor Daan gaan. Simon vindt dat Jomy een mannennummer eigen weet te maken en hij vindt Daan een leuke gozer. N&S kiezen voor Jomy, omdat wat Daan wilt leren, Jomy al beheerst. Jammer, had liever Daan een ronde verder gezien. Zangeressen genoeg en we hebben verder geen Daan-type.

7. Erwin Lima vs Gino Emnes – Feeling Good
Angela viel voor hun stemmen, ondanks dat ze niet zo goed zongen. Erwin voelt zich geïntimideerd door Gino’s ervaring. Lastige battle. Erwin heeft een mooie klank, maar musical-man Gino weer een mooie volle stem. Marco zag 2 artiesten op het podium staan, maar vond dat Gino overtuiging had. Roel vond dat het niet Michael Bublé de musical moest worden. Angela vond dat Gino de overhand had en kiest voor hem.

8. Marloes van Ommen vs Gamze Zeriner – Fucking Perfect
Gamze maakt het erg duidelijk dat ze het nummer van Pink maar niets vindt. Marloes is er ook niet super gelukkig mee, maar gaat er stijlvoller mee om. Gamze begint slecht. Marloes is duidelijk de betere zangeres van de twee. Gamze overschreeuwt zichzelf. Op een gegeven moment steekt Simon zijn duim op, maar waarom? Zo goed ging het ook weer niet.  Angela vindt Gamze een leuk pittig meisje, maar Marloes was volgens haar een beest. Roel vond het knap dat Gamze zich wist te herstellen na haar slechte inzet. Nick & Simon gaan toch voor Marloes en terecht vind ik.

9. Gianna Tam vs Paul Turner – Animal
Roel wilt Gianna zien lachen en koppelt haar aan Paul om haar uit haar schulp the krijgen. Paul aan de andere kant, moet leren doseren. Paul begint het nummer dan ook beheerst en ook Gianna houdt het mooi klein. Vervolgens gaat het nummer los en zien we de Paul van de blind auditions terug. Gianna doet het zo goed dat ik toch even bang was dat fan favorite Paul eruit zou vliegen. Angela vindt dat het om The Voice gaat en dat is Gianna. Marco vindt Paul authentiek. Roel vindt dat Gianna uit haar schulp is gekropen, maar vraagt zich af hoe het zal zijn als Paul er niet is. Hij denkt met Paul te kunnen winnen en kiest voor hem.

De stand van zaken na 2 battle afleveringen:

Marco – Christiana Bohorquez, Bart Brandjes, Iris Kroes
Angela – Niels Geusebroek, Lennie van Zandwijk, Laura Estevez, Erwin Nyhoff, Gino Emnes
Nick & Simon – Jody Berghuis, Charly Luske, Emmanuel Anning, Danjil Tuhumena, Jomy Boky, Marloes van Ommen
Roel – Christopher Max, Michelle Flemming, Paul Turner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *