Recap: The Voice of Holland – seizoen 2 / battles #4

Met Guy, Stanley, Sharon en de laatste 2 sing-offs!

1. Jan Hendrik Niemeijer vs Sharon Doorson – One
Laat ik maar beginnen met zeggen dat ik niet zo goed bezig was deze week, want ik vergat soms aantekeningen te nemen. Oeps. Volgens mij wilde Marco Sharon uit haar comfort zone halen met dit nummer? Was dat het? Hij vindt Jan Hendrik iets eigen hebben, maar ziet Sharon als een potentiële winnaar van The Voice. Na de battle geeft Roel aan dat hij Jan Hendrik beter vond dan bij zijn auditie. Hij vond dat wat Sharon deed één lange ad-lib was. Nick vond dat Sharon tot bloei kwam in het nummer. Marco vond Jan Hendrik heel goed, maar wel voorzichtig. Sharon had hem overtuigd en zij is ook door. Ik vond het jammer dat Jan Hendrik tegen Sharon moest. Ik had hem ook graag gezien in de liveshows.

2. Wouter Vink vs Loisa Jade Christensen – Against All Odds
We zien tijdens het filmpje al dat Loisa Jade moeite heeft om een noot te halen. Ze begint de battle slecht en daardoor zaten vriendje en ik ongemakkelijk toe te kijken of ze de noot wel zou halen. Wouter, aan de andere kant, verrast ons met zijn optreden. Nick vindt dat Loisa Jade zich nog verder moet ontwikkelen. Angela vindt Wouter erg goed. Roel vindt dat ze beide een goede eigen stem hebben hebben, maar dat Wouter zonder foutjes zong. Hij is door.

3. Chahra-Z Msellek vs Puck Cyson – I Wanna Be the Only One
Chahra-Z en Puck verdelen hun tekst en besluiten later toch weer te ruilen. Dat hadden ze beter niet kunnen doen, dacht ik tijdens de battle. Ik denk dat het beter had geklonken als ze zich aan de originele verdeling hadden gehouden. Nick vindt Puck als artiest interessanter dan Chahra-Z. Simon vindt dat Puck ergens in de battle ontspoorde, maar dat Chahra-Z beheerst en netjes zong. Roel vond haar uithaal in het midden heel geschoold, Puck ging later overschreeuwen. Toch ziet Roel meer potentieel in Puck.

4. Marieke Dollekamp vs Ricardo Kolleman – Everytime I Think of You
Weer eens een goede battle! Ik dacht dat Marieke hem de grond in zou stampen, maar Ricardo verbaast me. En het is toch wel leuk wanneer de kandidaten interactie hebben tijdens de battle dan alleen maar naar het publiek zingen. Roel lijkt Ricardo’s gebaren toch wel teveel te vinden. Simon geeft aan dat Ricardo de pech heeft dat hij tegen één van de beste vocalisten van The Voice staat te battlen. Marco vindt Ricardo een uniek geluid hebben, maar kiest toch voor Marieke.

5. Sascha van Beek vs Lauren Wisman – It Ain’t Over Till It’s Over
Lauren? Oh ja, net als bij Ricardo, kregen we niet haar hele auditie te zien. Pas aan het eind van audities #6 zagen we dat ze door was. Nick vindt dat Lauren goede skills heeft, maar kiest voor Sascha. Angela vond dat het nummer sexy cool gezongen moest worden, maar dat gebeurde niet. Roel vindt dat Lauren een enorme sprong heeft gemaakt sinds haar auditie, maar Sascha bracht het nummer to life (denk ik? Ik snap mijn eigen aantekening niet meer). Sascha is door.

6. Ivanildo Kembel vs Joyce Aarsman – You Give Me Something
Ivanildo en Joyce lijken het wel erg gezellig te hebben samen. Ivanildo zingt erg goed. Net als bij haar auditie gebaart Joyce teveel en doet ze teveel met haar gezicht. Het is erg afleidend. Ze zou het waarschijnlijk goed doen in een musical. Roel werd meegenomen door het verhaal van Joyce, maar op andere punten vond hij Ivanildo weer beter. Marco vond dat ze het beide beter konden doen. Hij kiest voor Ivanildo.

7. Luca Savazzi vs Stanley van der Brugh – Move Like Jagger
Het zit niet mee. Luca krijgt een telefoontje dat zijn vader naar het ziekenhuis is gebracht. Hij gaat zijn vader tussendoor opzoeken in het ziekenhuis. Daarnaast moeten Luca en Stanley het nummer Move Like Jagger van Maroon 5 doen. Wat een verschrikkelijke keus van Marco! Dat nummer is gewoon niet te doen. Ik had echt medelijden met beide mannen toen ik naar hun battle keek. Roel vond het slecht. Volgens hem was Stanley het helemaal kwijt en hij vond Luca ook niet zo best. Toch ziet hij meer potentie in Stanley. Simon vond Stanley er doodongelukkig uitzien op het podium. Angela vond Luca minder door het ijs gezakt. Marco heeft moeite om een keus te maken en vindt zijn keuze moeilijk te verkopen aan de kandidaten die al naar huis zijn gestuurd. Zo slecht vond hij Luca en Stanley. Tja, als je weet welk nummer Stanley heeft gezongen tijdens zijn auditie, kan je verwachten dat dit misschien niet zijn ding is. Stanley moet naar huis.

Sing off – Team Marco
De eerste sing off van de avond. Iris, Marieke, Nora, Sharon en Bart mogen van Marco naar de liveshows. Christiana, Ivanildo en Luca moeten herkansen. Ivanildo mag uiteindelijk door naar de liveshows. En terecht. Zijn auditie, battle en herkansing waren goed. Christiana kan mooi zingen, maar is wel wat saai.

8. Guy Barzily vs Ben Littlewood – Somewhere Only We Know
Roel wilt de mannen aan de ene kant uit hun comfort zone halen, maar aan de andere kant geeft hij ze comfort terug door ze achter een piano te zetten. Simon vond Ben foutloos, maar kreeg weer chicken skin van Guy. Angela vond dat Ben beter was. Roel vond dat Guy zijn emoties goed over kon brengen en hij vond het goed dat Ben zijn ogen open heeft gehad. Uiteindelijk kiest hij, ondanks zijn foutjes, voor Guy. Goede battle. Ik vond het wel jammer dat Guy en Ben tegen elkaar moesten. Nu ligt Ben eruit en gaan mensen die slechter zijn dan hem naar de liveshows.

Sing off – Team Roel
Door naar de liveshows zijn: Sascha, Wouter, Michelle, Paul en Christopher. Huh? Geen Guy?! Nee, Guy moet samen met Puck en Mirjam herkansen. Roel zei hier iets over, maar ik heb het niet opgeschreven. Iets over Guy scherp houden? Maar goed, Guy is door, gelukkig! Ik was even bang dat hij er toch uit zou vliegen, net als Lennie vorige week.

De stand van zaken na 4 battle afleveringen en dus door naar de liveshows:

Team Marco – Iris, Marieke, Nora, Sharon, Bart en Ivanildo.
Team Angela – Erwin, Laura, Niels, Rodney, Gino en Daniel.
Team Nick & Simon – Emmanuel, Marloes, Charly, Chris, Jomy en Danjil.
Team Roel – Sascha, Wouter, Michelle, Paul, Christopher en Guy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *